Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

kan niet bij instellingen van Linksys WAP54G

Anoniem
Error404
5 antwoorden
 • (ik had dit probleem er al een keer opgezet dacht ik, maar volgens mij niet gelukt)

  Ik wil voor iemand zijn draadloze netwerk beveiligen.

  Systeem: WinXP
  Modem: Speedstream
  Wireless router: Linksys WAP54G

  Probleem1:
  Ik kan niet bij de instellingen van de router. Wachtwoord en inlognaam zijn onbekend bij de gebruiker. Het geheel is geinstalleerd dor een monteur van KPN. Omdat inloggen op de router niet meer lukt heb ik hem ge-reset (ruim één minuut de reset knop ingedrukt).
  Ik dacht dat dan de fabrieksinstellingen terug zouden zijn, dus incl. standaard inloggegevens. Maar ik heb zo ongeveer elke combi van inlognaam en wachtwoord geprobeerd… (Blanco, Admin [met en zonder hoofdletter], user, in alle combinaties dacht ik wel) en zonder resultaat. Ik kom er niet in. Dus kan ik hem ook niet beveiligen.
  Ik heb ook nog een standaard programma gedownload om de router in te stellen, maar ook dat werkt niet.

  Probleem2 (als probleem 1 is opgelost):
  Signaal valt vaak weg. Ik kwam erachter dat het IP adres van de router steeds veranderd. Dat is toch meestal een vast IP adres? Ik dacht dat ook te kunnen regelen bij de router instellingen, is dat zo?

  Ik hoop dat iemand me kan helpen.

  Gert
  :-?
 • Deze? http://www-nl.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=NL%2FLayout&cid=1125730903088&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper

  Wat wel eens wil helpen is de stroom eraf het resetknopje indrukken (en ingedrukt houden) en dan de stroom er weer op.(terwijl je het knopje ingedrukt blijft houden) Even vasthouden en dan nog eens proberen.

  Voor de webinterface hoef je standaard geen username in te voeren allen admin als wachtwoord. Het windows tooltje alleen admin als password.

  Mocht dit allemaal niet werken zou het kunnen dat ze er een andere firmware ingezet hebben (bijvoorbeeld een eigen) of linux. Echter als de vorrige eigenaar bekend is zal dit wel niet zo zijn. Een defecte firmware kan natuurlijk wel.

  Eventueel zou je met tftp een andere firmware kunnen plaatsen?
 • Bedankt voor je reaktie. Het is inderdaad de router zoals op de link.
  Ik ben het net even gaan proberen, maar het resetten op de manier zoals je aangeeft werkt ook niet. Helaas.

  De router is nieuw aangeschaft dus ik denk niet dat er gerommeld is met de firmware. Ik heb alleen nog nooit een upgrade van de firmware van een router gedaan. Eerlijk gezegd weet ik ook niet hoe dat zou moeten. Je hebt het over tftp, maar dat zegt mij even niets. Nooit bij de hand gehad.

  Gert
 • Een firmware updaten is net zoiets als de bios van je PC. Als dit mislukt kan je in veel gevallen je router weggooien. Zit er geen garantie meer op?
  In de meeste gevallen kan je via de webinterface een firmware uploaden naar je router.Volgens mij kan het zelfs met het windows tooltje.

  Helaas lukt dit bij jouw niet. TFTP lukt meestal nog wel.

  Een aantal routers hebben een tftp servertje inghebouwd (zo te zien moet je eerst wat draadjes inelkaar knutselen voordat dat bij jouw werkt) TFTP een een manier om bestanden te versturen.

  Wellicht kan je eens op dit forum vragen :http://www.linksysinfo.org/modules.php?name=Forums
  Een heel forum over de linksys routers. :)
 • Ok. Het zal wel óf onbeveiligd, óf een nieuwe router worden denk ik.
  Heel erg bedankt voor het meedenken!

  Gert

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.