Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloze Belkin PreN + Bedrade router in 1 netwerk

Anoniem
RK
2 antwoorden
 • Ik heb de volgende vraag.

  Ik heb een internet abonnement (Chello Kabel Classic pakket) en dit werkt met een modem van Chello zelf, die onder een MAC adres geregistreerd staat, zoals bij de meeste providers.
  Met een router kan ik dit signaal delen over meerdere pc's in mijn huis. Een tijdje geleden heb ik hiervoor de draadloze router (Belkin Pre-N) aangeschaft.
  Deze router dekt jammer genoeg niet voldoende snelheid in mijn hele huis, zodat ik niet overal de maximale snelheid kan halen wat mijn abonnement kan bieden.
  Om deze rede heb ik vanaf de meterkast (hier staat de chello modem) een UTP kabel getrokken naar de 1e verdieping en hier de router neergezet. Vanuit deze router is er een kabel getrokken naar zolder voor de overige pc's. Nu heb ik alleen nog één probleem. Beneden staat ook nog een Pc, die dus nu draadloos op de router aangesloten staat, ook hier vind ik internet te langzaam gaan. Nu was mijn idee om een router in de meterkast te zetten die verbinding maakt met het chello modem, en die dus beneden ook internet voorziet d.m.v een kabel. Op deze router in de meterkast, sluit ik vervolgens de Belkin Pre-n router aan die dan weer internet voorziet van de gehele bovenverdieping. (dit gaat trouwens wel snel d.m.v een kabel).
  Maar voordat ik dus weer een router aanschaf, wil ik vragen of dit mogelijk is en geen problemen zal geven om dus een router(niet draadloos) op het chello modem aan te sluiten en vervolgens hier weer een Belkin Pre-n op de niet draadloze router aan te sluiten.
  En hoe zou ik dit moeten instellen dat?
  In ieder geval alvast bedankt.

  M.v.g,
  Alain
 • Je kan met router door router, zolang ze beiden in een ander subnet zitten. Stel 1 router begint bij 192.168.1.x Dan die andere in bijvoorbeeld 192.168.2.x Bestanden delen wordt zo wel een probleem.

  Anders geen extra router maar een accespoint kopen. Moet je wel een UTP draad van de router (lan poort) naar beneden brengen en daar het accespint weer aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.