Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Instellingen van gebruiker blijven hangen?

Anoniem
thor2002
2 antwoorden
 • Hai,

  wij hebben een w2k domein met een aantal gebruikers, behoorlijk veel vrijheden v.w.b. profiles. Bij één machine die eerst door ons is gebrukt om van alles te testen is onder andere Firefox geplaatst. Later is de machine direct naar een gebruiker gegaan, waarbij het volgende probleem optreed:
  Als de gebruiker aanmeld en internet wil starten krijgt die een behoorlijk oud profiel aangeboden: bij het opstarten van IE komt de vraag of IE de standaard browser moet worden (wat vreemd is, dat hebben we voor de gebruiker niet gewijzigd), en worden erg oude instellingen gehanteerd voor het aanmelden bij de proxyserver. Sterker nog, die proxy gebruiken we niet meer.
  Kortom, de instellingen van IE blijken verouderd. We hebben vervolgens als admin het profiel van de gebruiker uit de machine gehaald (er zijn meerdere gebruikers met dezelfde naam) maar het probleem blijft bij deze ene machine. Willekeurige machines waarop met dezelfde gebruikersnaam wordt aangemeld hebben dit probleem niet. Kortom, ik vermoed dat er lokaal een instelling voor de gebruiker opgeslagen wordt voor Internet Explorer (naast de gebruikelijke c:\documents and setting\gebruiker\ - map die ik inmiddels heb gewist en van de server laat halen). Als ik namelijk als admin de hele boel aanpas (zelfs een fake-proxy gebruik voor IE) en weer als gebruiker aanmeld komen de oude, 'foute' instellingen stug terug!
  Iemand een oplossing voro dit probleem????
  Thor2002
 • PC opnieuw inspoelen, als je toch aanmeld op de server kan het toch geen kwaad…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.