Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

bij opstarten geen spontane verbinding

Anoniem
f.j.stols
4 antwoorden
 • Uiteraard twijfel ik wat of ik op het goede forum zit. Sinds enige tijd maakt de pc (XPhome, draadloos naar router) niet altijd (dus: soms wèl!) bij opstarten spontaan verbinding met internet.Dat is dan zichtbaar in een popup.Als ik dan handmatig "herstellen" klik gaat het daarna vrij vlot. Ik las wel veel aanwijzingen in het draadloze netwerkforum, maar dat duizelt me enigszins.Iemand een idee of dit te verhelpen valt?
 • [quote:a54585bc34="f.j.stols"]Uiteraard twijfel ik wat of ik op het goede forum zit. Sinds enige tijd maakt de pc (XPhome, draadloos naar router) niet altijd (dus: soms wèl!) bij opstarten spontaan verbinding met internet.Dat is dan zichtbaar in een popup.Als ik dan handmatig "herstellen" klik gaat het daarna vrij vlot. Ik las wel veel aanwijzingen in het draadloze netwerkforum, maar dat duizelt me enigszins.Iemand een idee of dit te verhelpen valt?[/quote:a54585bc34]

  Juiste forum: maar probleem is: Wat voor een kaart heb je? ingebouwd, Usb-stick, enz… En gebruik je de driver van de kaart of Windows Zero Configuration?

  Het wil wel eens gebeuren dat het modem niet snel genoeg een IP-adres aan de computer toewijst of de juiste server-adressen aan de computer doorgeeft. Dan moet je de verbinding even handmatig helpen. Dit kan vooral gebeuren nadat je je de computer opnieuw hebt opgestart of binnen een bepaalde tijd de computer weer aanzet. Dan ligt het probleem niet bij de computer maar bij de router.
 • RK: ik heb een uitwendig usb modem (Speedtouch 120 , veel problemen mee gehad)
  Zelf heb ik het niet geïnstalleerd.Als ik re klik op het icoontje in de systray zie ik dat ik Zero config. kan disabelen, ik neem aan dat ik dat dus hèb.
  En inderdaad zie ik bij het handmatig starten dat er ergens een nieuw IPnummer aangemaakt wordt. En wat kan ik aan de router veranderen? Het euvel doet zich al voor bij de eerste start 's ochtends. Uit e.e.a. blijkt wel mijn ondeskundigheid….
 • [quote:94aef39132="f.j.stols"]RK: ik heb een uitwendig usb modem (Speedtouch 120 , veel problemen mee gehad)
  Zelf heb ik het niet geïnstalleerd.Als ik re klik op het icoontje in de systray zie ik dat ik Zero config. kan disabelen, ik neem aan dat ik dat dus hèb.
  En inderdaad zie ik bij het handmatig starten dat er ergens een nieuw IPnummer aangemaakt wordt. En wat kan ik aan de router veranderen? Het euvel doet zich al voor bij de eerste start 's ochtends. Uit e.e.a. blijkt wel mijn ondeskundigheid….[/quote:94aef39132]

  Okee, dan heb je dus een adsl verbinding op het kpn-netwerk…. Je zou kunnen kijken of er nieuwe firmware voor de router (modem, wireless accesspoint en router om precies te zijn) op de website van speedtouch aanwezig is. Is dat het geval zou ik even iemand vragen die daar wat meer ervaring mee heeft om dat te installeren.

  Het kan ook wel eens helpen om de USB Speedtouch 120 (geen modem maar netwerkwerkkaart) in een andere usb-poort te zetten. En kijk ook voor de speedtouch naar een nieuwe driver op de website van Speedtouch….

  Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.