Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

lokale IP nr's blokkeren met Alcatel multipc modem

Anoniem
rolfb
8 antwoorden
 • Ik zou bepaalde pc's met vast ip adres tijdelijk toegang tot internet willen blokkeren m.b.v. instellingen van Alcatel Multipc Modem. Kan dit , en zo ja hoe moet ik dat dan doen. Een heleboel instellingen lijken mij niet logisch.

  Als het niet kan met de multi pc modem , is dan een P1 166 MHz geschikt om er tussen te zette, zodat ik met de firewall een bepaald IP adres kan blokkeren?
 • Je zou op www.speedtouch.nl wat manuals op kunnen halen over je multi pc modem. Vooral de manual over de cli interface. Volgens mij kan je nl bij je firewall zg rules vastleggen welke ervoor kunnen zorgen dat verkeer vanaf een bepaalde lan ip adres niet wordt doorgelaten naar de wan zijde. Zo kan je alles vanaf een bepaalde pc (ip adres) tegenhouden.

  Jan Willem
 • [quote:5ccd787157="shepherd"]Je zou op www.speedtouch.nl wat manuals op kunnen halen over je multi pc modem. Vooral de manual over de cli interface. Volgens mij kan je nl bij je firewall zg rules vastleggen welke ervoor kunnen zorgen dat verkeer vanaf een bepaalde lan ip adres niet wordt doorgelaten naar de wan zijde. Zo kan je alles vanaf een bepaalde pc (ip adres) tegenhouden.

  Jan Willem[/quote:5ccd787157]

  Bedankt Jan Willem,

  de volgende settings werkten:
  firewall rule create
  chain = forward
  dst=![ipadress]
  action = drop

  alle overige settings: gewoon enter

  nu nog even alles een statisch adres toekennen (makkelijk te onthouden)

  bedankt!!!
 • [quote:b0651178ed="evanvessem"]
  nu nog even alles een statisch adres toekennen (makkelijk te onthouden)
  bedankt!!![/quote:b0651178ed]
  En niet vergeten die settings op de betreffende pc('s) af te schermen voor de gebruikers, anders is het een blokkade van niets natuurlijk…
 • [quote:f15d788b1a]En niet vergeten die settings op de betreffende pc('s) af te schermen voor de gebruikers, anders is het een blokkade van niets natuurlijk…
  [/quote:f15d788b1a]

  Ik heb een username en password op de firewall/router. Kan ik dan nog meer afschermen? Learn me. De standard firewall om de router zelf te beveiligen heb ik zo gelaten (dus ingeschakeld)

  Ik zou trouwens een firewall rule willen editten i.p.v. maken en dan weer weggooien en dan weer maken etc etc. Maar helaas zit die optie er niet in.
 • evanvessem.

  Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat je ook bij srcip het ipnummer van de betreffende gebruiker moet instellen, want je laat nu (denk ik) wel een aanvraag naar internet gaan, maar je houd de antwoorden die terugkomen tegen. Dit lijkt mij niet gewenst.

  Jan Willem
 • shepherd,

  ik heb nu de volgende instellingen, de gebruiker wordt nu geinformeerd dat hij/zij geen internet toegang heeft (lijkt mij wel zo netjes :) )

  chain = forward
  [index =6
  [srcintf [!]
  [srcintfgrp [!]
  [src [!] =10.0.0.157
  [dstintf [!]
  [dstintfgrp [!]
  [dst [!]
  [tos [!]
  [precedence [!]
  [dscp [!]
  [prot [!]
  [syn
  [urg
  [ack
  [srcport [!]
  [srcportend
  [dstport [!]
  [dstportend
  [icmptype [!]
  [icmpcode [!]
  [icmpcodeend
  [clink
  [log
  action =deny
 • Dit lijkt netjes.
  Jw

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.