Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Ethernet modem op routing of bridge??

Anoniem
eddie4
6 antwoorden
 • hallo forummers,

  ik heb een ethernetmodem (zyxel prestige 650-R31) welke ik gekoppeld heb aan een wireless router. Nu zat ik een beetje in de instellingen te kijken en zag ik dat je hem op bridge kunt zetten (staat nu op routing) als je hem alleen als modem wilt gebruiken.
  Aangezien het modem via een utp kabel verbonden is aan de wireless router lijkt het mij niet nodig dat het modem ook op routing staat?? Als ik hem nu op bridge zet, is dat dan beter voor de prestaties of sla ik hier de plank volledig mis??
 • het router gedeelte splits je netwerk in internet gedeelte en intern gedeelte

  als je hem als brigde zet zal je provider niet leuk vinden (hij moet dan meerdere ip adressen aan jouw netwerk geven)
 • [quote:1ae803c82c]het router gedeelte splits je netwerk in internet gedeelte en intern gedeelte

  als je hem als brigde zet zal je provider niet leuk vinden (hij moet dan meerdere ip adressen aan jouw netwerk geven)[/quote:1ae803c82c]
  ben het daar niet mee eens. wand dan gebruikt die toch die andere routher

  ik zou je modem in brige zetten en dan de wireless routher ip's laten uit delen heb zelf ook die modem en vind hem erg vervelend en je hoeft dan maar 1 routher in te stellen. en je belast de zyxel niet overbodig wand hij kan niet zo veel aan. kijk maar eens telnet 10.0.0.138(dan jou ip) menu 24,1
 • [quote:ea940bc1d6="rev"]hallo forummers,

  ik heb een ethernetmodem (zyxel prestige 650-R31) welke ik gekoppeld heb aan een wireless router. Nu zat ik een beetje in de instellingen te kijken en zag ik dat je hem op bridge kunt zetten (staat nu op routing) als je hem alleen als modem wilt gebruiken.
  Aangezien het modem via een utp kabel verbonden is aan de wireless router lijkt het mij niet nodig dat het modem ook op routing staat?? Als ik hem nu op bridge zet, is dat dan beter voor de prestaties of sla ik hier de plank volledig mis??[/quote:ea940bc1d6]

  Het is altijd beter voor de prestaties… omdat je een routing er tussenuit haalt. De wireless-AP en router neemt gewoon die taak over. Dit is geen enkel probleem. Ik zou het altijd doen.
 • ik zie net dat hij reeds een router ertussen hebt
  dan is dus voor de wlan router inderdaad de bridge zetting beter (anders krijg je een netwerk binnen een netwerk)
 • [quote:e518f1956e]

  ik zou je modem in brige zetten en dan de wireless routher ip's laten uit delen heb zelf ook die modem en vind hem erg vervelend en je hoeft dan maar 1 routher in te stellen. en je belast de zyxel niet overbodig wand hij kan niet zo veel aan. kijk maar eens telnet 10.0.0.138(dan jou ip) menu 24,1[/quote:e518f1956e]

  hoe heb jij het voor elkaar gekregen dan? Ik heb hem op bridge gezet. Als encapsulation wordt die dan standaard op RFC 1483 gezet. En ook het ip adres wordt nu statisch.

  Zodra ik hem op bridge zet dan heb ik geen internetverbinding meer. Als ik hem weer terug op routing zet en het vinkje weer aanzet bij automatisch een ip adres verkrijgen (wordt op statisch gezet wanneer ik bridge inschakel) doet mijn verbinding het wel weer.

  Bij de routing modus staat de encapsulation op ENET ENCAP maar die kan ik niet kiezen bij bridge. Of hoort dat zo?

  In ieder geval kom ik er dus niet uit. Wellicht moet ik op de wireless router iets instellen? Zie daar die ENET ENCAP optie er ook niet tussenstaan. IP adres staat daar wel op automatisch.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.