Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

extra pc in het netwerk, hoe?!?!

Anoniem
Hans.Vosman
11 antwoorden
 • beste mensen,

  ik wil binnenkort een 5e pc aansluiten op mijn netwerk… het punt is alleen, deze pc moet op mijn kamer komen te staan… het zal dus een heel gedoe worden om een 2e netwerkkabel naar mijn kamer te leggen (buiten het feit dat mijn ouders het waarschijnlijk zoizo al nie goed vinden dat ik dat doe, nog meer gaten in de muur :wink:)

  Ik heb een Wanadoo Livebox die weer naar een Hub loopt, vanuit die hub gaan de kabels naar de verschillende pcs.

  Is het mogelijk om met 1 netwerkkabel 2 pcs aan het netwerk te zetten? zoja, hoe?

  Als het nodig is, kan ik een server opzetten op een van de 2 pcs op mijn kamer (moet nog uitzoeken hoe ik dat dan doe, maar dat komt dan later wel)

  Alvast bedankt
 • Je kunt gewoon een switch aansluiten ipv. je huidige pc, en daar je pc en de nieuwe weer op aansluiten.
 • [quote:b1eaf407a9="gerben"]Je kunt gewoon een switch aansluiten ipv. je huidige pc, en daar je pc en de nieuwe weer op aansluiten.[/quote:b1eaf407a9]

  dit heb ik eens geprobeerd met een Draytek Vigor 2200E Broadband Router/Switch

  dit werkte niet

  Ook heb ik het geprobeerd met een 24 poorts switch (even geleend) deze zou wel moeten werken, maar dit lukt dus ook niet…. weetje het zeker dat het 'zou moeten kunnen'?
 • Het moet zeker kunnen. In principe kun je gewoon eindeloos doorlussen. Wat ik zo kan bedenken is, dat je op de bestaande hub een uplink poort moet gebruiken om de nieuwe switch aan te sluiten. Sluit je hem op een gewone poort aan, dan moet je bij mijn weten een cross kabel gebruiken. Als je voor de nieuwe switch een auto-sensing exemplaar neemt, zou dat weer niet uit moeten maken.
 • [quote:cf4572c541="gerben"]Het moet zeker kunnen. In principe kun je gewoon eindeloos doorlussen. Wat ik zo kan bedenken is, dat je op de bestaande hub een uplink poort moet gebruiken om de nieuwe switch aan te sluiten. Sluit je hem op een gewone poort aan, dan moet je bij mijn weten een cross kabel gebruiken. Als je voor de nieuwe switch een auto-sensing exemplaar neemt, zou dat weer niet uit moeten maken.[/quote:cf4572c541]

  volgens mij heb ik geen uplink poort. Als ik dit niet heb, zal ik dus een crosskabel moeten aanleggen (wat dus betekent alsnog een nieuwe kabel neer te leggen) OF een switch met auto-sensing kopen die ik dan aansluit op mijn 2 pcs en de ORIGINELE netwerkkabel?
 • Je kunt de aanwezige kabel ook koppelen met een utp koppelstukje en een korte cross kabel. Maar misschien moet je nog even wat meer antwoorden afwachten. Er zijn diverse mensen op het forum die hier veel meer van weten.
 • [quote:5b19a26421="Moist.Sun-Tzu"]volgens mij heb ik geen uplink poort. [/quote:5b19a26421]Iha is de eerste of de laatste aansluiting op een hub/switch de uplink. SOms zit er een extra aansluiting voor op. Zolang de WAN poort niet gebruikt, wordt de router functie uitstaat (met name de DHCP functie), zou een (extra) router/switch ook moeten werken. Ik dacht dat er wel maximum bestaat voor het doorlussen van het aantal switches en hubs.
 • Ik heb ook een dergelijk probleem gehad en de oplossing bij mij was inderdaad (zoals Gerben al schreef),
  het vervangen van de normale ethernetkabel door een cross-overkabel.

  PaulusP
 • [quote:056ed47a4f="PaulusP"]Ik heb ook een dergelijk probleem gehad en de oplossing bij mij was inderdaad (zoals Gerben al schreef),
  het vervangen van de normale ethernetkabel door een cross-overkabel.
  [/quote:056ed47a4f]

  dat is dus geen optie, een nieuwe kabel aanleggen is niet mogelijk (nieuwe/extra gaten boren, willen me ouders niet en blablabla… geen reacties hierop aub)

  Zou ik het gewoon kunnen proberen met een switch ertussen? Als het niet werkt breng ik dat ding gewoon weer terug naar de winkel :lol:
 • Dat is natuurlijk ook een optie.

  Ik weet niet wie de kabel heeft aangelegd. Maar je zou natuurlijk ook een nieuwe stekker aan de kabel kunnen zetten. En dan cross bedraad. Durf je dat niet aan, dan kan het ook met een koppelstukje en een korte cross kabel.
 • Luister nou maar naar Gerben.
  gewoon ff een koppelstukje en een crosscable die douw je in Poort 1 en het moet werken.

  je kan redelijk doorlussen op die manier.
  Ik heb hier 1x 48 poorts rootswitch staan met daaronder 9x 48 hubs die allemaal doorgelust zijn met crosscables.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.