Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless Accesspoint i.c.m. Vood IAD 422 van Tele2

Anoniem
JBS
4 antwoorden
 • Voor een klant van me heb ik onlangs Tele2 digitaalpakket Lite geinstalleerd. Nu was hun vraag of ik het draadloos zou kunnen maken omdat de afstand van het modem naar de PC nogal groot is. Met die vraag heb ik Tele2 gebeld. Nadat ik uitgelegd had wat een wireless accesspoint was, werd het nagevraagd. "Het zou kunnen werken, maar dat ondersteunen wij niet. Het zal wel werken".

  Hij kon me dus niet verzekeren dat het zal werken. Daarom stel ik deze vraag hier in de hoop dat er iemand is met ervaring met deze Vood IAD 422.
 • qua techniek kan het prima werken, je bottleneck zal de afstand en omgevingsfactoren zijn. Het wordt een kwestie "van proberen"
 • Ja, dat het in principe zou moeten werken weet ik. Ik ging echter twijfelen toen ze bij Tele2 deden alsof ze zand zagen branden toen ik er naar vroeg.
  Ik ken heel dat kasje niet en weet dus niet wat ze er allemaal aan geknutseld hebben zodat e.e.a. niet zou kunnen werken.

  Op het forum van Tele2 zijn ook enkele gebruikers die er een router aangehangen hebben las ik gisteravond, daar scheen het te werken.
 • [quote:5b1600df49="JBS"]Voor een klant van me heb ik onlangs Tele2 digitaalpakket Lite geinstalleerd. Nu was hun vraag of ik het draadloos zou kunnen maken omdat de afstand van het modem naar de PC nogal groot is. Met die vraag heb ik Tele2 gebeld. Nadat ik uitgelegd had wat een wireless accesspoint was, werd het nagevraagd. "Het zou kunnen werken, maar dat ondersteunen wij niet. Het zal wel werken".

  Hij kon me dus niet verzekeren dat het zal werken. Daarom stel ik deze vraag hier in de hoop dat er iemand is met ervaring met deze Vood IAD 422.[/quote:5b1600df49]

  Een collega van mij krijgt ook tele2 en wilde Wireless gaan… en kreeg toen het advies om een losse accesspoint erbij te kopen in de winkel. Deze moet normaal samen werken met het modem van Tele2…. Gewoon een kwestie van proberen. Alleen is het opletten met de afstand van AP >> Computer en de obstakels die er tussen staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.