Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

draadloze overbrugging maken?

Anoniem
rolfb
5 antwoorden
 • Hoi,

  vanwege een verbouwing aan mijn huis moet ik een extra etage van internet voorzien. Een kabelgoot is echter niet eenvoudig te realiseren, dus draadloos komt in beeld.
  Is de volgende opzet mogelijk: (— is bedraad, **** = draadloos )

  Modem
  |
  draadloze router — server
  *
  *
  *
  draadloze router *** laptop
  |
  pc 1

  (In woorden: beneden een draadloze router aan de modem, waar een server aanhangt. Dan "draadloss naar boven", waar een AP/router het draadloze signaal oppikt en weer via UTP beschikbaar maakt.
 • Met een kleine aanpassing aan je schema is dit mogelijk. Aan het modem komt dan een draadloze router (je hebt ook draadloze modemrouters, dan heb je 2 apparaten in 1). Om vervolgens boven te kunnen internetten op je laptop, kun je een Wireless kaartje in je laptop doen, bijvoorbeeld deze. Via dit kaartje kun je dus meteen verbinden met de draadloze router die beneden staat. Om PC1 te laten internetten, zou je een draadloze netwerkkaart kunnen aanschaffen, zoals deze. Hierdoor is er geen tweede router nodig.
 • Da's logisch dat dat werkt, maar dat is niet wat ik wil.
  Ik wil PC1 via UTP laten werken (draait linux, en heb (nog) geen zin daar met draadloos te gana kloten).
  Daarnaast (nog vergeten erin te zetten) ook netwerkprinter op bovenetage.
  Kortom: UTP is boven nodig.
 • Oke, dan kan het op deze manier:

  Beneden gewoon zoals je zelf aangeeft. Boven zet je een hubje of een switchje neer, met daaraan een wireless ethernet bridge (of beide inéén). Dan sluit je je PC, laptop en printer gewoon met een kabel op deze switch aan en je hebt zo op die manier een draadloze verbinding naar beneden…
 • EDIT: Leo S was me voor :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.