Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk + Speedtouch 510 werkend krijgen

Anoniem
Archer
2 antwoorden
  • Hallo,

    Even een vraag over het draaiend maken van een thuisnetwerk. Configuratie is: Speedtouch 510 Multi-PC modem, PC1 en PC2 rechtstreeks hiermee verbonden. Internet werkt op beide PC's. Tot zover geen problemen. Nu is de bedoeling dat de printer op PC1 ook voor PC2 beschikbaar komt. Dus op beide PCs de Wizard thuisnetwerk instellen gedraaid, maar netwerken ho maar. Op PC1 zie ik in de Netwerkomgeving allebei de PCs, maar op PC2 helemaal niets. Als op PC1 een van de PC's aangeklikt wordt krijg ik een melding dat het adres niet bereikbaar is. Dit symptoom en nog wat andere zaken lijken erg op dit topic: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=155241

    Op PC1 draait de windows Firewall, en op PC2 staat Zonealarm. PC1 krijgt van de Speedtouch 10.0.0.150 toegewezen en de andere PC krijgt 10.0.0.1. Mijn idee was dat dit alles gezien de ingebouwde switch in de modem gewoon moest werken, maar helaas wilde het niet zo soepel gaan als ik dacht. De verdere tests zijn ook enkele weken uitgesteld wegens vakantieverplichtingen, maar ik zou graag horen of iemand hierover nog tips voor me heeft!
  • Om een printer te delen is het niet nodig de wizard thuisnetwerk te draaien. Zorg dat ze beide in dezelfde werkgroep zitten. Zorg vervolgens dat beide firewalls de reeks 10.0.0.1 tot 10.0.0.254 toestaan, zodat ze onderling verkeer tussen de 2 PC's niet blokkeren. Deel nu op PC1 de printer (Rechts klikken op de printer > tabblad delen). Nu kun je via netwerkomgeving de printer (en eventueel de gedeelde mappen) benaderen. Dit kan ook door in de adresbalk van de verkenner het IP adres of computernaam te typen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.