Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Ik bereik met een inbelverbinding niet het hele netwerk?

Anoniem
andre@home
4 antwoorden
 • Ik kom voor het eerst op dit forum met een probleempje.

  Voor mijn werk bel ik met een ISDN modem in op verschillende W2K servers voor afstand procesbewaking. Op een van de servers kan ik na het inbellen ook contact krijgen met de op die server aangesloten andere netwerk deelnemers. Maar op twee andere servers lukt dat niet! Pingen vanaf de server lukt altijd, maar pingen vanaf thuis via de inbelverbinding lukt alleen bij die ene locatie, en niet bij de andere twee.

  De instellingen lijken gelijk te zijn, maar dat is moeilijk controleren omdat de servers in verschillende steden staan. Alle servers en aangesloten apparaten hebben een eigen IP adres, en DHCP is ingeschakeld.

  Iemand een idee waar ik moet zoeken???

  Met vriendelijke groeten,

  Gerard.
 • wat zegt/zeggen de netwerkbeheerder/s?
 • Dan denk ik dat de netwerkbeheerders van die andere 2 klanten het beter voor elkaar hebben dan de eerste klant :P .
  Ik denk dat je bij de netwerkbeheerders moet zijn omdat te vragen/regelen.
 • Nee, zo simpel is het niet….. Ik heb zelf alle servers geplaatst en geinstalleerd. Ik ben dus zelf de systeembeheerder!

  Het besturingsysteem plaatsen en de bewakingsoftware installeren en configureren lukt me wel. En de inbelverbindingen en machtigingen ook. Maar voor dit netwerk probleempje kom ik kennis tekort. Vandaar mijn vraag. Iemand een idee waar ik moet zoeken?

  Het gaat dus om de verbinding tussen de inbel adapter en de netwerk adapter. Op 2 van de 3 PC's ontbreekt die verbinding, en op de 3e kan ik via de inbel verbinding ook de op de netwerk kaart aangesloten deelnemers zien. Waarom niet op andere twee ?????

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.