Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Raar IP-probleem

Anoniem
Venzent
12 antwoorden
  • Hallo,

    Ik heb een raar probleem met een computer in het netwerk, waar ik zelf niet op kan werken zodat ik het probleem niet kan verhelpen.
    Het probleem is als vogt:
    De pc geeft aan dat het IP-adres en subnet masker 0.0.0.0 is. Standaard gateway is niet ingevuld.
    In de router staat deze pc echter wel vermeld in de DHCP Client Table met een geldig adres: 192.168.1.101.
    Op de pc staan de DHCP-, DNS- en IP-services ingeschakeld en op automatisch.

    Kijk ik ergens overheen? Wat kan er mis zijn?

    Bedankt!
  • Gebruik je wel de juiste kabel?
    Gebruik je een crosskabel of een straight-kabel?
  • [quote:767b29ad50="KSR"]Gebruik je wel de juiste kabel?
    Gebruik je een crosskabel of een straight-kabel?[/quote:767b29ad50]

    De computer heeft het altijd gedaan tot vorige week, dus er is niets mis met bekabeling/routerconfiguratie.
    Het moet dus iets in de pc zijn.
  • Kun je op afstand inloggen, met Telnet bv? Zo ja, purge dan eens de huidige instellingen en laat um een nieuw IP adres opvragen bij de DHCP server. Btw, als je er niet bij kunt, hoe kom je dan aan de melding dat IP en submask waarde 0.0.0.0 hebben?
  • Ik heb van de gebruikers van die pc gehoord dat het IP-adres en subnet 0.0.0.0 is.

    Een IP-renew met ipconfig werkt ook niet.
  • Is je router soms een Linksys, want dat is een bekend probleem bij een aantal types, schijnt opgelost te zijn met een nieuwe firmware. De Linksys herstarten (uit, 30 sec. wachten, aan) is uiteraard de tijdelijke oplossing.
  • [quote:9179c37b7f="Venzent"]Is je router soms een Linksys, want dat is een bekend probleem bij een aantal types, schijnt opgelost te zijn met een nieuwe firmware. De Linksys herstarten (uit, 30 sec. wachten, aan) is uiteraard de tijdelijke oplossing.[/quote:9179c37b7f]

    Mijn router is inderdaad een Linksys, maar die is al voorzien van de laatste firmware…

    Kan dit misschien een virusje zijn?
  • hoe/waar ziet de gebruiker dit?
    Als de pc meerdere mogelijke verbindingen heeft (firewire, wireless en UTP, kan ie natuurlijk de settings van een niet gebruikte verbinding zien met "ipconfig /all" ?
  • Er is één verbinding (UTP), en daarbij geeft ipconfig het IP-adres 0.0.0.0 aan.

    Het vreemde is, dat alles heeft gewerkt, tot vorige week. Er is niets veranderd aan de instellingen van de router.
  • [quote:8edaaa594c="davykager"]Er is één verbinding (UTP), en daarbij geeft ipconfig het IP-adres 0.0.0.0 aan.

    Het vreemde is, dat alles heeft gewerkt, tot vorige week. Er is niets veranderd aan de instellingen van de router.[/quote:8edaaa594c]
    Maar, heb je de router al gerestart?
  • [quote:d0bf38c9fe="Venzent"][quote:d0bf38c9fe="davykager"]Er is één verbinding (UTP), en daarbij geeft ipconfig het IP-adres 0.0.0.0 aan.

    Het vreemde is, dat alles heeft gewerkt, tot vorige week. Er is niets veranderd aan de instellingen van de router.[/quote:d0bf38c9fe]
    Maar, heb je de router al gerestart?[/quote:d0bf38c9fe]

    Ik heb alle gebruikelijke trucs - waaronder ook een restart - geprobeerd.
  • Opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.