Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Profiel te groot...

Anoniem
thor2002
3 antwoorden
 • Ik kreeg van een gebruiker de vraag waarom het opstarten zo lang duurde.
  Uiteindelijk ontdekt dat op de server (W2k server), waar gebruik van porfiles wordt gemaakt, uitgerekend voor deze gebruiker niet mandatory profiles waren toegepast. DIt dus direct veranderd, het profiel leeggemaakt (er stonden bijvoorbeeld vele documenten direct op het bureaublad…) maar wat veel lastiger is, is dat ntuser.dat (wat nu dus ntuser.man is) inmiddels erg lomp is geworden. Andere gebruikers hebben een bestandsgrootte van ongeveer 220 Kb, deze gebruiker 2 MB…
  Aangezien de server een oud beestje is en de kabels tegen versleten aanlopen duurt het (vermoed ik) daarom erg lang.
  Ik heb getracht het profiel van een gelijksoortige gebruiker te kopieren, maar dat mislukt: ntuser.dat kun je niet ozmaar kopieren. Toch wil ik dat ding kleiner zien te krijgen. Iemand een idee?
  Thor2002
 • Heb je er al eens aan gedacht om die gebruiker een nieuw profiel te geven? Is misschien wel wat werk, maar dan heb je wel wat je eigenlijk wil…
 • Via deze computer het profiel van een andere gebruiker copieren en dan de juiste gebruiker toegang geven tot dat profiel.

  Of je gooit gewoon zijn profiel weg. Laat hem inloggen. En dan maakt windows automatisch een niet schoon profiel aan. Moet je wel alle instellingen weer instellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.