Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos bereik vergoten door extra ap

Anoniem
peterkramer
6 antwoorden
 • Ik heb mijn bestaande netwerk (router/modem) uitgebreid met een draadloos accesspoint, een Linksys WAP54G, met de bedoeling het bereik te vergroten.

  Ik heb het ap hetzelfde SSID-nummer en dezelfde WAP-code gegeven als de router heeft en op redelijk bereikbare afstand van de draadloze router neergezet. Bovendien heb ik het accesspoint een vast nummer gegeven, dus DHCP is uit. Op het netwerk lopen een pc en een laptop.

  Wanneer ik nu op grotere afstand met de laptop inlog, herkent hij de LinkSys. De verbinding is goed, de signaalsterkte uitstekend. Maar ik kom het internet niet op, omdat hij geen internetadres krijgt.

  De router is een Siemens, die als Experiabox bij InternetPlusBellen van KPN wordt geleverd. Ik heb de firewall-instellingen van deze router op serverinstellingen gezet, dus kan er volgens mij ook geen probleem zijn met de poorten.

  Of werkt zoiets sowieso niet met een accesspoint? Moet ik er misschien een extra router aanhangen in plaats van een accesspoint?

  Wie kan mij even uit de droon helpen?

  Meindert
 • even voor de duidelijk heid waar heb je de dhcp uitgezet?

  en de dns server staat die wel aan?

  anders kun je inderdaad niet op internet
 • Heb je de WAP wel met een draad aan je netwerk hangen? Of probeer je te bridgen?
  Met de draad zal zowiezo gaan, maar je moet wel even een gateway (is ip van de experia) in de WAP opgeven.

  nb: een WAP heeft geen DHCP server en geen DNS forwarder, hoeft ook niet want dat regelt je router. (Hetgene wat jij hebt uit gezet is de dhcp client functie en dat is prima) Je hebt dus ook geen extra router nodig
 • Bedraad doet ie het nu goed, maar draadloos werkt ie niet. Beide apparaten, router en accesspoint, zijn draadloze apparaten.
  Misschien zijn er andere instellingen nodig?

  Meindert
 • Je geeft helaas niet een duidelijk antwoordt op de wedervragen.
  Is de WAP met UTP aan je netwerk verbonden of niet?
 • Ja de WAP is met UTP verbonden aan het netwerk en dan werkt u hij nu perfect.

  Omdat zowel deze WAP als mijn router allebei draadloze apparaten zijn,
  zou ik de WAP graag draadloos opstellen. Maar als ik dat doe (dus UTP-kabel eraf) herkent mijn laptop de WAP wel, er is een goede verbinding en de signaalsterkte is ook goed. Maar ik kom dan niet het internet op. Kennelijk moet er in de Instellingen nog wat worden veranderd. Maar wat?


  Groet, Meindert

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.