Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Thuisnetwerk met Cantenna uitbreiden

Anoniem
JHG
8 antwoorden
 • Middels een Cantenna (blikantenne, zie www.cantenna.com) krijg ik het ADSL signaal binnen van een Linksys WRT54GS router met buiten antenne (afstand 100 meter = geen probleem). De Cantenna is verbonden met de netwerkkaart Linksys WMP54GS in de desktop. Zover alles goed. Werkt perfect. Nu wil ik draadloos een laptop aansluiten en de desktop ook draadloos laten werken. Hoe kan ik het signaal van de Cantenna versterken zodat het thuisnetwerk helemaal draadloos wordt ?? (De range-extenders van Linksys en Hawking hebben helaas geen antenneaansluiting). Samengevat: met welk apparaat kan ik thuis het signaal van de Cantenna zodanig versterken dat het gebruikt kan worden als thuisnetwerk?
 • Je Koopt een Linksys Bridge en een Linksys WRT54G
  De antenne zet je aan de bridge. Deze bridge stel je in op het netwerk waar je signaal van krijgt. De bridge koppel je aan de WAN poort van de WRT54G en jouw clienten krijgen weer IP van de WRT54G
 • Hoi Peterkramer, bedankt voor het snelle bericht. Nog een vraag: De bridge kan ik op de zolderkamer plaatsen, daar staat ook de Cantenna en verbinden met een kabel (ongeveer 1 meter) met de WRT54G op de eerste etage. Is het signaal van de WRT54G sterk genoeg om in de woonkamer, die er pal onder ligt en de zolderkamer, die er pal boven ligt , draadloos te kunnen werken? Alle etages hebben betonnen vloeren.

  [quote:dc56a02949="peterkramer"]Je Koopt een Linksys Bridge en een Linksys WRT54G
  De antenne zet je aan de bridge. Deze bridge stel je in op het netwerk waar je signaal van krijgt. De bridge koppel je aan de WAN poort van de WRT54G en jouw clienten krijgen weer IP van de WRT54G[/quote:dc56a02949]
 • Of het signaal van boven naar beneden komt, is echt een kwestie van proberen. Als het niet direct wil, kun je 8 dBi antenne's op de WRT zetten en aan je wireless clienten.
 • hallo, ik heb hetzelfde een keer gemaakt, maar dan met een soupblik antenne ipv een pringle bus…
  [img:815074fc5d]http://img213.imageshack.us/img213/8909/naamloos5ko.jpg[/img:815074fc5d]


  ff wat feitjes :P
  het punt is wel dat het richt antenne's zijn, en niet antenne's die het signaal alle kanten op stuurt

  betonnen muren is oke, zodra ze gewapend zijn wordt het lastig.

  je kan de firmware flashen van de linksys wrt54g, met sveasoft firmware. Gewoon op google even zoeken wat de laatste versie is, en dan met p2p software even zoeken op sveasoft. Of hier downloaden, natuurlijk is sveasoft niet verantwoordelijk als je schade oploopt etc blabla
 • Bedankt voor de tip, het werken met deze soepblikken enz gaat geweldig. Ik heb nog een andere oplossing gekregen voor het probleem:

  Plaats een Linksys WET54G op zolder in repaeter mode. De WET54G heeft in deze modus een uitzonderlijk goede ontvangst en zendt sterkte en kwaliteit. Tevens kan ik dan kiezen om de Desktop bedraad aan te sluiten omdat de WET54G een LAN poort heeft.

  Wat zeggen de experts hiervan??
 • Aan de WET kan 1 antenne ! Daar wil je dan de cantenne aan zetten om gericht signaal te pakken. Dus geen Omni, dus als repeater dan geen aan rader, lijkt mij.
 • ahja dat was de reden voor mijn keuze ;) een normale antenne, en een extra grote omni eraan gesloten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.