Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloze verbinding klapt er regelmatig uit...

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Hallo!

  Ik zit met een rot probleem: Ik heb een draadloos netwerkverbinding waarvan ik op 2 pc's en een laptop gebruik maak. Voornamelijk zit ikzelf op één pc en de draadloos netwerkverbinding laat ik 24/7 aanstaan…

  Nu gebeurt het alleen dat deze verbinding altijd uitvalt. De ene keer na 1 uur, de andere keer 15 uur en dan weer na bv 25 uur, dit verschilt…

  Ik kan de verbinding dan ook niet meer inschakelen, als ik 'netwerklijst vernieuwen' klik dan vind ie geen draadloze netwerken meer…Ik moet de pc dan herstarten en dan doet ie het weer wel en ben ik weer verbonden met het draadloos netwerk…Het rare is dat als de verbinding verbroken is op PC en ik m niet meer kan inschakelen, ik wel gewoon op de laptop en de 2e pc kan verbinden met het draadloosnetwerk en het internet op kan…

  Iemand enig idee hoe het komt dat de verbinding zomaar uitvalt na een X aantal uren??? Heel zuur als je thuiskomt en weer eens zit dat de verbinding eruit is geklapt… :-?

  Bedankt!
  Sonny
 • Zou eerst kijken voor een nieuwere driver voor dat kaartje.
  Kijk ook eens bij energie beheer instellingen voor het kaartje en zet die uit in iedergeval.
 • Nieuwste frimware instelleren op het wireless router helpt ook meestal.

  Is het de drie wireless kaartje allemaal het zelfde merk/type?
 • Met servicepack 2 is wat meer wireless support mee gekomen, en ook windows home edition of professional maakt uit (professional heeft een stuk meer netwerk ondersteuning).

  Dus wat is het verschil tussen de besturingssytemen en servicepacks op jou pc's/laptop?

  en welk wirelessnetwerkkaartje zit in de andere pc en laptop?
  en wat is het router merk?

  Verder zitten de andere pc en laptop soms op het wireless-g protocol, en jou pc op wireless-b protocol?

  (vraagjes zijn puur om wat beter beeld te krijgen)
 • Ik heb een vrijwel identiek probleem, met dit verschil dat ik via de configuratiesoftware van de leverancier (want Wireless Zero Configurator heb ik natuurlijk uitgeschakeld) eenvoudig de draadloze verbinding weer kan herstarten. Het gaat overigens om twee desktops die op de bovenverdieping staan en waar eigenlijk alleen maar SETI@Home op draait. Wat me is opgevallen is dat met een onregelmatige frequentie altijd beide PC's (een met XP Home en een met XP Professional) er op hetzelfde moment uit knallen, dus dat wijst een beetje op omgevingsfactoren denk ik. Het heeft me trouwens nog niet genoeg geirriteerd om er echt in te duiken, wat dat betreft ben ik nog niet verder gekomen dan het aflopen van wat forums. Twee suggesties die ik daarbij heb opgedaan, maar nog niet zelf heb uitgeprobeerd, zijn om de router (als dat tenminste een optie is) alleen in te stellen op 802.11g en niet op 802.11b en om het beveiligingsniveau terug te schroeven van WAP naar WEP. Tenslotte vind je misschien hier nog wat nuttige informatie: http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html.


  Mvg, Leen.
 • Er zitten verschillende netwerkkaartjes in de PC's en laptop…

  -In de Pc waarbij de verbinding er regelmatig uitklapt zit een Ralink 802.11g Wireless LAN PCI kaart.
  -In de tweede Pc zit een D-Link wireless G DWL-G510 netwerkkaart.
  -In de laptop (Acer aspire 1692 wlmi) zit een Intel PRO/Wireless 2200BG kaartje…
  -De router is een Thomson Speedtouch 716

  Hoe kan ik kijken voor de nieuwste drivers?
  Hoe kan ik de nieuwste firmware installeren, wat is dit psies?
  Hoe kan ik checken of de pc's/laptop op het wireless-g of b protocol zit?
  Zal een nieuw netwerkkaartje helpen?

  Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen!
  Thnx!
 • Je kan zelf al met je gebruiksaanwijzing van je router aan de slag door via de webinterface te kijken hoe je router ingestelt staat. Staat die op G, B, of G/B? Alle kaartjes kunnen G aan, dus zet hem ten eerste maar eens op G.

  Wat we daarna nog kunnen doen:
  - ik geef je een programma om op elke pc het signaal te meten
  - laat jou checken of je de wirelesszeroservice gebruik of die van de driver
  - welke beveiliging je draait
  - nieuwere drivers geven voor kaartjes

  Wireless is tricky stuff, duurde ook een tijd voor ik mijn netwerk 100% had werken, meestal ben je daar echt wel 2 volle dagen mee bezig (afhankelijk van de grootte) en komen er goed wat problemen langs, hetgeen lastig is om via een forum te doen.
 • Ik heb gisterochtend (zondagochtend) de instelling van mijn router veranderd van mixed 802.11b en 802.11g naar uitsluitend 802.11g en vanaf dat moment ben ik ononderbroken (dus ongeveer 34 uur) in de lucht geweest. Het is nog een beetje vroeg om te juichen maar in ieder geval is dit een record. Overigens ben ik er nog niet helemaal uit, want het is me opgevallen dat de signaalsterkte ook is toegenomen, van laag in de 70% naar laag in de 80%. Dus daar zou ook de verklaring nog kunnen liggen. Of kan het misschien zo zijn dat dit het gevolg is van het uitschakelen van 802.11b?

  Mvg, Leen.
 • Jongens, sorry voor mn late reactie. Ben van huis weggeweest en kan nu pas weer reageren, maar goed dat terzijde…

  Intussen zit er in de PC waarbij de verbinding continu uitklapte een nieuw netwerkkaartje. Precies dezelfde als in de andere PC…Een D-Link wireless G DWL-G510.

  Heb 'm er nu net een paar uurtjes inzitten, dus 't is nog te vroeg om te oordelen…Ik laat jullie weten of de verbinding er weer evengoed uitklapt of dat ie nu wel in de lucht blijft!

  Groeten,
  Sonny

  Ps. Misschien iets stoms, maar ik heb op mn laptop ook draadloos internet, alleen bij de pc's steekt er zo'n antenne uit aan de achterkant vd pc, klopt het dat er niet zo'n antenne op de laptop aangesloten hoeft te worden of moet dit wel?
 • Ps. Misschien iets stoms, maar ik heb op mn laptop ook draadloos internet, alleen bij de pc's steekt er zo'n antenne uit aan de achterkant vd pc, klopt het dat er niet zo'n antenne op de laptop aangesloten hoeft te worden of moet dit wel?

  De antenne op een cardbus kaartje zit ingebouwd. Als je een mini PCI hebt, (intern kaartje) zit de antenne in het scherm verwerkt.
 • Ok thnx!

  Nou, ik heb zojuist gekeken of die verbinding wel tot stand bleef met het nieuwe netwerkkaartje. Ik werd wakker en zag rechtsonder in systemtray dat signaalsterkte uitstekend was, de snelheid 54mbps en de status verbonden…. dus ik dacht ''moooiii nog steeds niet uit de lucht''….

  Maar toen wilde ik een internetpagina bezoeken en dat lukt niet, iedere x 'page cannot be found'. En dat bij alle pagina's die ik wilde bekijken :( . Terwijl die status dus nog wel verbonden was….

  Toen heb ik maar even de draadloze netwerkverbinding verbroken en opnieuw tot stand gebracht en toen deed alles 't wel weer gewoon, toen kon ik gewoon weer alle pagina's bekijken….

  Hoe kan dit nou???Tis echt vervelend als als die verbinding 't weer niet doet na een tijdje en ik m opnieuw moet inschakelen (en dat terwijl er dus gewoon staat dat signaalsterkte uitstekend is, de snelheid 54mbps en de status verbonden)….
 • Ik zou eens kijken op welk kanaal je zit, kan best zijn dat er iemand in de buurt op hetzelfde kanaal zit, of iig er heel dicht naast. Sommige AP's zitten tussen kanaal 1-11 en sommige tussen 1-13….Stel hem zo laag of zo hoog mogelijk in tov waar hij nu op staat….Zit je nu op 11, zet hem dan op bijv.1,2 of 3….Zit je laag, zet hem dan zo hoog mogelijk (11-12 ofzo)
 • Ok, zal eens naar dat kanaalnummer kijken…

  Wat is trouwens een firmware update? Wat doe je hier psies mee? En hoe kan ik checken of ik de wirelesszeroservice gebruik of die van de driver? Wat is dit psies??
  Ohja en nog iets :-? , wat is het verschil tussen 802.11b en 802.11g ?? Deze staat nu op 802.11 b/g…
 • [quote:c87aaed987="Sonny01"]Ok, zal eens naar dat kanaalnummer kijken…

  Wat is trouwens een firmware update? Wat doe je hier psies mee? [/quote:c87aaed987]
  Firmware is de software waarop je AP draait. Ook hardware devices zoals routers/switchen/ Access Points draaien op software. Een nieuwere firmware heeft vaak nieuwe opties en/of bugs (fouten) zijn eruit gehaald.
  [quote:c87aaed987="Sonny01"]En hoe kan ik checken of ik de wirelesszeroservice gebruik of die van de driver? Wat is dit psies??[/quote:c87aaed987]
  Klik met rechts op "deze computer" en kies voor beheren, ga dan naar "services" en kijk of de "Wireless Zero Configuration" service is gestart of niet. Zo niet, dan gebruik je zeer waarschijnlijk de software ide bij je WiFi kaartje is geleverd.[quote:c87aaed987="Sonny01"]
  Ohja en nog iets :-? , wat is het verschil tussen 802.11b en 802.11g ?? Deze staat nu op 802.11 b/g…[/quote:c87aaed987]
  b=11 mbps, g=54 mbps…..Hij staat nu op b/g en ondersteund dus beide. indien er een b-kaartje een connectie legt met je AP (meestal de wat oudere kaartjes), zal deze dus een overdrachtssnelheid hebben van maximaal 11 mbps. Indien het een wat nieuwer kaartje is, is dit waarschijnlijk een g-kaartje en is de overdrachtssnelheid maximaal 54 mbps.
 • [quote:def6d9a3fa="Sonny01"]Ok thnx!

  Nou, ik heb zojuist gekeken of die verbinding wel tot stand bleef met het nieuwe netwerkkaartje. Ik werd wakker en zag rechtsonder in systemtray dat signaalsterkte uitstekend was, de snelheid 54mbps en de status verbonden…. dus ik dacht ''moooiii nog steeds niet uit de lucht''….

  Maar toen wilde ik een internetpagina bezoeken en dat lukt niet, iedere x 'page cannot be found'. En dat bij alle pagina's die ik wilde bekijken :( . Terwijl die status dus nog wel verbonden was….

  Toen heb ik maar even de draadloze netwerkverbinding verbroken en opnieuw tot stand gebracht en toen deed alles 't wel weer gewoon, toen kon ik gewoon weer alle pagina's bekijken….

  Hoe kan dit nou???Tis echt vervelend als als die verbinding 't weer niet doet na een tijdje en ik m opnieuw moet inschakelen (en dat terwijl er dus gewoon staat dat signaalsterkte uitstekend is, de snelheid 54mbps en de status verbonden)….[/quote:def6d9a3fa]

  Het heeft niets met de verbinding te maken …. maar met je DNS gegevens… Of je draadloze AP krijgt na verloop van tijd geen nieuw IP meer… of Windows heeft geen ip-adres meer bij je DNS-servers en normale ip-adres staan.

  Als dat weer gebeurd moet je even kijken in een dos-box, ipconfig/all intikken en dan kijken bij standaardgateway en DNS-servers. Hier moet allebei het ip-adres van de router staan.

  Succes.
 • Ok bedankt voor de reply's!

  Die wireless zero configuration is bij mij actief…Is het nu beter om deze uit te schakelen en te stoppen of gewoon zo te laten? Hoe zou ik anders evt. de software van de fabrikant van mn WiFi kaartje kunnen gebruiken. Hoe kan ik deze activeren, hoe kom ik daar terecht?

  [quote:ff9b56550a]Firmware is de software waarop je AP draait.[/quote:ff9b56550a]
  AP is gewoon mn draadloos netwerk??


  Ohja nog iets, op mn laptop (via zelfde netwerk) zit een Intel pro wireless kaartje. Nu staat bij eigenschappen bij ad-hockanaal, waarde: 802.11 b/g : 1. omdat ik het kanaalnr in mn routerinstellingen heb veranderd naar 6, moet ik nu hier ook het cijfer naar 6 veranderen??
 • People, iemand een ideetje hoe het komt dat op mn laptop de snelheid altijd zakt naar zo'n 24 mbps terwijl dit gewoon 54mbps hoort te zijn (net zoals op PC) ??

  Thnx!!
 • Dat ligt er aan hoe snel internet je hebt hoor. 24mb/sec is niet slecht volgensmij. Merk je ook echt dat het laden van paginas langzamer gaat?
 • [quote:61acca5ee5="energy drink"]Dat ligt er aan hoe snel internet je hebt hoor. 24mb/sec is niet slecht volgensmij. Merk je ook echt dat het laden van paginas langzamer gaat?[/quote:61acca5ee5]
  Hij heeft het over de snelheid van zijn draadloze verbinding, niet die van internet. De snelheid is afhankelijk van de ontvangst-sterkte en kan dus varieren.
 • De snelheid zou 54mbps moeten zijn, maar staat nagenoeg altijd op ong 24mbps :( … Maar weet begot niet waar dit aan ligt. Signaalsterkte is uitstekend. Het gaat dus om de de laptop (Acer aspire 1692 wlmi) met een Intel PRO/Wireless 2200BG kaartje…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.