Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk snelheid schommelt of is 1 Mbps

Anoniem
hello
4 antwoorden
 • hallow,
  ik heb het volgende probleem.
  ik heb een laptop met wirles netwerk kaart ( compaq). Ik kan hiermee verbinding maken met een netwerk. maar ik hoor hier normaal met gemak 11 mbps te halen. maar nu is het altijd 1 of hij zakt van 11 naar 6 en dan naar 1 mbps. het probleem dat ik hierbij dan heb is dat internet vrijwel onmogelijk lijkt en msn het ook niet meer redt. behoudt wel ip aders en rest maar het lijkt wel of de verbinding weg valt. signaal sterkte is laag tot goed. draai windows xp home. werk via windows met het netwerk kaartje ( dus geen ondersteunende software voor het netwerk kaartje) weet iemand waar het aan kan liggen

  note:
  ik heb windows er overnieuw opgezet. mocht niet baten. Verder heb ik het op een ander netwerk geprobeert. hier heb ik geen problemen mee daar blijft hij constant 11 mbps.
  voor de rest de laptop en het kaartje zijn al meer als een jaar bij elkaar. heeft altijd goed gewerkt op een ander netwerk dus daar kan het ook niet aan liggen. Het is dus geen nieuw apparaat wat niet samen wil met de laptop.

  wie heeft een idee ??
 • En je hebt de plaats van de laptop en het accesspoint niet veranderd?

  Of is er misschien een nieuwe storingsbron in de omgeving opgedoken, slecht afgeschermde hoogspanningsapparatuur of zo?

  En mogelijk hebben de buren sinds kort ook iets draadloos aangelegd en zitten die op hetzelfde kanaal als jij.

  Gr,
  Jim
 • na ik ben 2 a 3 meter verder van het acces point gaan zitten. Het point zelf is niet van plaats veranderd. Effe testen of dit het probleem is, maar dat zou ik wel erg vreemd vinden, aangezien ik thuis hem boven op een kamer heb staan en beneden in de tuin zelfs nog bereik heb en normaal kan internetten. er moet echter wel gezegd worden dat er op dit netwerk veel meer mensen zitten.

  maar in elk geval bedankt voor de tip, het kan niet dus niet software/ hardware matig ergens aan liggen, dat ik iets verkeerd ingesteld heb of zo ?

  mvg
 • Een acces point heeft de "nare" eigenschap dat de snelheid terug valt naar wat de verst weggelegen client aan snelheid kan krijgen.
  Stel, je buurman zit op jouw netwerk, maar 30 meter weg, daardoor valt de wireless snelheid zover terug zodat die buurman nog verbinding heeft. Maar dit werkt door op alle aangesloten clienten en die vallen dus allemaal terug.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.