Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2 AP's in Bridge modus (Lancom)

Anoniem
bdrabbe
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik probeer twee Lancom L55ag access points aan elkaar te koppelen in point to point modus. De bedoeling is om 2 schoolgebouwen aan elkaar te koppelen. Om een beetje te testen werk ik nog niet met de externe antenne's maar staan beide AP's hier gewoon naast elkaar. Ik heb beide een vast IP gegeven in de range van ons netwerk. De eerste is op het bestaande netwerk aangesloten en daar kan ik probleemloos naar pingen. De tweede op het andere netwerk (tweede gebouw) werkt ook. Ik krijg ze enkel niet aan elkaar gelinkt. In de handleiding en de reference manual volg ik de instructies die er staan aangegeven. De eerste AP staat als master ingesteld en ik heb daar het MAC-adres van de tweede ingegeven, zodat enkel die daarop kan connecteren. De tweede staat op client modus. Ik heb de verdere opties eens nagekeken, onder andere ook de security, dewelke ik eens uitgeschakeld heb, alsook de ingebouwde firewall, maar ik krijg hoe dan ook geen connectie.

  Aangezien ik niet meer info vind in de manuals post ik deze vraag even hier. Wie heeft er ervaring met deze toestellen en kan me verder op weg helpen?

  Alvast bedankt.
 • Typfout: L54
 • Ben bang dat je verkeerde keuze hebt gemaakt. Om een point to point verbinding op te zetten gebruik je een WAP en aan de andere kant een bridge. Je hebt nu twee wireless routers gekocht. Nu ben ik niet bekent met die L54ag.
  Maar ik doe dit altijd met Senao of Linksys.
  Hoofdnetwerk bedraad->zet hier een WAP aan. Andere gebouw <- bridge - Router - bedraadnetwerk.

  dus hier 2 van: Senao Wireless 11G AP/Bridge/Client Bridge/Repeater 3054CB3+D (kun je instellen op WAP of Bridge mode)

  of Linksys WLAN 54Mbps AccessPoint en een Linksys WLAN 54Mbps Bridge WET54G

  aan de bridge in gebouw 2 zet je dus weer een router.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.