Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Advies bedrijfsnetwerkje

Anoniem
Mehmet
7 antwoorden
 • Een kennis van mij heeft een eigen bedrijf met drie werknemers en wil een bedrijfsnetwerkje aanleggen. Alle werknemers moeten documenten met elkaar kunnen uitwisselen.
  Verder is het de bedoeling dat het netwerk ook van buitenaf benaderd kan worden, bijvoorbeeld vanaf de thuiswerkplek. Iedereen moet dan bij zijn eigen (en gezamenlijke) documenten, mail etc. kunnen komen.

  De volgende hardware moet in het netwerk komen:
  - 3 computers;
  - 2 printers;
  - 1 scanner.

  Mijn vraag is nu welke hard- en software nodig is om dit (tegen een redelijke prijs) te kunnen realiseren. De werknemers willen geen of weinig onderhoud hebben aan het netwerk. Dit vanwege kostbare tijd en beperkte automatiseringskennis.
 • Als je kennis hebt van linux kan je met clarkconnect werken, anders is windows server 2003 een gebruikers vriendelijke server os.

  En dan printer server, file server en een VPN server.
 • clarkconnect kan ik ook aanbevelen, en de linuxkennis die je nodig hebt is minimaal. Na installatie kan vrijwel alles vanaf een webinterface met point & click worden beheerd. Netwerkkennis is belangrijker dan linux-kennis.
  Nog voordeel: clarkconnect is gratis, W* niet…
 • vraagje: zijn de computers al aangeschaft? mits je op elke werkplek in wil kunnen loggen heb je mijns inziens niet eens een server nodig. helemaal omdat je aangeeft dat je weinig tot geen onderhoud eraan wilt hebben.

  je volstaat met een router in dit geval met een router, evt. inclusief USB poort om direct je printer(s) te delen. een scanner is mij nog niet gelukt om te delen, dus mocht je dingen willen scannen zal je altijd achter de respectievelijke computer moeten gaan zitten. dit geldt ook voor de speciale functies van een pritner, die meestal ook alleen maar gebruikt kunnen worden als ie oko echt aan een pc is aangesloten, en niet via een roouter.

  middels de router kan iedereen via een VPN of remote desktop op "zijn" pc komen. de pc's moeten dan wel aanstaan.
 • Kan inderdaad met een simpele router, nadeel wel alle PC's moeten inderdaad aanstaan. Je zou achter de router ook een gegevens PC neer kunnen zetten, waar alle data/mail of een kopie op staat. Want heb je wel aan backup gedcht.
  De "beste" backups bewaar je niet in hetzelfde gebouw……
  Als je er echt geen kaas van gegeten hebt… zou het toch te overwegen zijn offertes bij MKB IT-bedrijven aan te vragen.
  Probeer wel van te voren een beeld te krijgen wat echt nodig is, anders wordt je van alles aangepraat…
  Voordeel: je hebt er dan ook geen omkijken aan als jullie eigen uren zo belangrijk zijn…
  Linux: kan wel, zal ook prima werken… maar iemand zal het moeten installeren en onderhouden….bijv Clarkconnect were genoemd, niet gek.
 • gewoon een netwerk hdd hangen aan het netwerk voor je backup's(Goedkope oplossing)
 • [quote:659514ca01="Mehmet"]gewoon een netwerk hdd hangen aan het netwerk voor je backup's(Goedkope oplossing)[/quote:659514ca01]vliegt ook mee in de fik als er brand is… of gaat ie hem meenemen.. ?
  als je echte bakcups wilt maken, dan dit echt goed uitvoeren! Verdient zich bij 1 ongeluk al terug…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.