Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Probleem: wel internet delen, geen bestanden

Anoniem
energy drink
3 antwoorden
  • Ik heb sinds vandaag een (kei mooi!) notebook en die wilde ik aansluiten op mijn draadloze netwerk. Ik heb een Wireless Broadband Router van Linksys. Daar zitten 2 pc's aan via kabels, en nu dus mijn notebook via wireless. Internet doet het inmiddels wel, maar ik kom verder niet op het netwerk. Hij ziet het netwerk wel, want ik krijg de naam (THUIS) gewoon in mijn lijstje als ik een netwerklocatie wil toevoegen, maar hij kan niet zien welke computers erbij horen. Op een PC ziet hij mijn notebook wel, maar kan er niet mee verbinden. Bij 'zoeken naar computers in werkgroep' staat ie erbij, maar als ik wil verbinden krijg ik een foutmelding dat ie niet kan verbinden: "is niet toegankelijk. Mogelijk niet de juiste machtigingen. Kan netwerkpad niet vinden." Alle drie hebben ze Windows XP. Weet iemand de oplossing? Alvast bedankt!
  • Ok even in het kort: Je moet een diskette maken en die op alle computers installeren. Dit doe je dus op de laptop: Ga naar Configuratiescherm>Wizard Netwerk Instellen>Volgende> Volgende> Dan aanvinken wat van toepassing is (kom je hoop ik wel uit) en Volgende>Dan na alle goeie gegevens te hebben weer Volgende>je raad het al… Volgende>Volgende…> Volgende> En dan een Netwerkdiskette maken die je dus op de Computers in je netwerk moet uitvoeren….


    Ik hoop dat je het begrijpt en dat het helpt!

    Cris
  • Bedankt voor je reactie. Het is inmiddels gelukt. Ik heb een netwerkkabel rechtstreeks tussen de router en het notebook geplaatst en toen verbinding gemaakt en sindsdien kan hij ook draadloos verbinding maken met de pc's. Ik ben nu dus heel trots op mezelf dat t me toch gelukt is :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.