Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Printer Pixma iP5200R kan zowel USB als draadloos!!

Anoniem
P. Lemmens
2 antwoorden
 • Heb mijn defecte HP printer vervangen door een Canon iP5200R die nu aangesloten is via een USB kabel op een PC die overigens ook via een "Speed Touch Alcatel" modem aangesloten is op ADSL.
  Een 2e PC, op een andere verdieping, heeft geen ADSl en geen printer.
  Deze nieuwe printer kan ook overweg met draadloos LAN maar het enige wat daarover in de handleidng staat is dat ik moet aanschaffen een Breedbandmodem met Router, een Toegangspunt voor draadloos LAN (zonder router) en een kaart of adapter voor draadloos LAN in die 2e PC.

  Ik zou best meer willen weten hoe of wat. Vooral ook of ik dan niet ook iets kan doen zodat ik niet alleen kan printen vanaf die 2e PC op de Pixma maar ook zou kunnen e-mailen via de ADSL aansluiting van mijn 1e PC.

  Graag advies of dat laatste kan en vooral ook hoe ik dat alles moet aanpakken. Als dat allemaal al uitvoerig hier is besproken dan mijn excuses en dan graag verwijzingen.
  Bij voorbaat hartelijk dank
  Paul
 • Als je een draadloze netwerkkaart voor je 2e PC koopt en een router met een wireless optie ( tegenwoordig bijna standaard ) kun je mi het volgende doen:
  1 koppel de router aan het modem
  2 koppel PC 1 mbv de kabel aan de router
  3 instaleer de wireless kaart in PC2
  4 geef beide PC's goede instellingen : Ipadres , werkgroep etc.
  5 hang je printer in t netwerk ( zie handleiding )

  Dan zou je ook met PC2 moeten kunnen printen en internetten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.