Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

computers 'bijkoppelen'?!

Anoniem
sjouwer
18 antwoorden
 • Ik kan de computers achter de 2e router (Linksys) niet koppelen aan de computers voor die router. Het groepje bij de 1e router zien elkaar en het groepje bij de 2e router, maar niet samen. Klik hier voor een afbeelding van mijn thuisnetwerk
 • Tja, twee verschillende subnetten… dat gaat zo niet.
  De tweede router er tussen uit en daar een switch voor in de paats zetten.
 • [quote:af2f54b5fc="peterkramer"]De tweede router er tussen uit en daar een switch voor in de paats zetten.[/quote:af2f54b5fc]
  Een hub kan ook ipv een switch, net wat je wilt, zolang je er maar een Crossed netwerkkabel tussen gooit.
 • de tegenwoordige switches hebben een autoherkenning van de kabel
  en is een kruiskabel of recht kabel niet meer zo van belang

  bij het plaatsen van 2 router achter elkaar heb je (maak je) 2 netwerken

  in normale thuis situaties is dit vaak ongewenst en geeft dit soort problemen
 • Ik heb een vergelijkbare opstelling waarbij het wel werkt.

  Ik weet niet precies hoe je direct kan verwijzen op dit forum, maar als je zoekt op auteur maarten60 kom je een item tegen met als titel "twee routers / internet delen / netwerk.

  Hier staat hoe ik met twee routers toch een netwerk heb gemaakt.

  Succes,
  Maarten
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1066103

  Ik zal morgen ff kijken. Hoop ook dat dit werkt.
 • Je kan die tweede router ook als switch instellen. Dat bepaart je de aanschaf van een extra switch (of hub). Zoals je schema er nu uit ziet zou het dan moeten werken.
 • [quote:0395f22e15="M Z"]Een hub kan ook ipv een switch, net wat je wilt, zolang je er maar een Crossed netwerkkabel tussen gooit.[/quote:0395f22e15]
  Een switch is beter dan een hub, want het is wat minder belastend voor de pc's in het netwerk: Alle data wordt naar elke pc dorgestuurd (heb ik mij laten vertellen), en de pc moet zelf uitzoeken of het voor hem is bedoeld of niet. Zeker bij een groot netwerk waar veel data in omgaat, en het jouwe is vrij groot, kan je dat denk ik best merken in performance.
 • hmm..heb hier tijd geleden ook problemen mee gehad. toen heb ik inderadad maar gewoon de router ertussenuit gehaald en de modem met ingebouwde router gebruikt.
 • [quote:08a032e7f9="Maarten60"]Ik heb een vergelijkbare opstelling waarbij het wel werkt.

  Ik weet niet precies hoe je direct kan verwijzen op dit forum, maar als je zoekt op auteur maarten60 kom je een item tegen met als titel "twee routers / internet delen / netwerk.

  Hier staat hoe ik met twee routers toch een netwerk heb gemaakt.

  Succes,
  Maarten[/quote:08a032e7f9]

  Sorry dat ik zo laat reageer maar heb weinig tijd gehad. Ik heb het geprobeerd, maar het is me helaas niet gelukt. Ik heb dan geen verbinding meer met internet.

  [quote:08a032e7f9="J. de Boer"]Je kan die tweede router ook als switch instellen. Dat bepaart je de aanschaf van een extra switch (of hub). Zoals je schema er nu uit ziet zou het dan moeten werken.[/quote:08a032e7f9]

  En hoe kan ik dat doen? :oops:
 • Kan op twee manieren:
   [*:c1f0558c3a]Router als zodanig instellen. Dit verschilt per router. Kwestie van inloggen op de router, doorgaans http://192.168.1.1 en even zoeken. Ik ken jouw router niet Maar je kan dat ook omzeilen, zie punt 2.
   [*:c1f0558c3a]Kabel vanaf de modem/router die nu op de WAN-poort van de tweede router zit op één van de LAN-poorten aldaar prikken (als er nog een poortje vrij is).[/list:o:c1f0558c3a]
 • [quote:04b111849a="J. de Boer"]Kan op twee manieren:
   [*:04b111849a]Router als zodanig instellen. Dit verschilt per router. Kwestie van inloggen op de router, doorgaans http://192.168.1.1 en even zoeken. Ik ken jouw router niet Maar je kan dat ook omzeilen, zie punt 2.
   [*:04b111849a]Kabel vanaf de modem/router die nu op de WAN-poort van de tweede router zit op één van de LAN-poorten aldaar prikken (als er nog een poortje vrij is).[/list:o:04b111849a][/quote:04b111849a]nr 2 je moet dan alsnog in die router het dhcp gebeuren uitzetten
   en ik heb gemerkt dat er verschillende 192.168.?.? voor de routers in gebruik zijn
   bekende bij mij nu zijn o.a. 2.1–1.1–123.254
   ook heb ik een enkele keer in de 5 of 7 serie gezien
   ook in de 10.0.0.? zijn er enkel actief
 • Bedankt voor het meedenken Sjouwer. Dat was ook wat ik bij punt 1 in gedachten had. Mijn stelling in punt twee komt echter voort uit een proefje van mezelf vóórdat ik het bericht plaatste. Nl. even de verbinding tussen mijn router en de modem onderbreken (modem even uitschakelen). Vanaf dat moment werkte de router dus zuiver als switch voor het lokale netwerk, en dat bleef vlekkeloos functioneren. Ik hoefde daartoe niets aan de router mbt. DHCP te doen. Dus was mijn conclusie dat dit ook in de situatie van TS zou moeten werken. Vandaar dat ik die DHCP niet in detail vermeldde in punt 1.

  Maar als DHCP uitschakelen toch nodig mocht zijn (misschien maakt het verschil omdat er daar twee routers achter elkaar zitten) dan is dat een kleine moeite.

  Ik gaf dat adres http://192.168.1.1 als voorbeeld, omdat ik zelf weliswaar een ander type router heb, maar wel het zelfde fabrikaat. Enfin TS moet dat zonder meer in z'n manual kunnen vinden.

  Ben benieuwd naar het resultaat van TS.
 • de volgorde moet welis waar zo worden

  internet – modem – router 1 met dhcp – router 2 zonder dhcp
  van modem naar router 1 op wan poort, van router 1 naar router 2 op lan poort
 • [quote:8aa907f8fa="sjouwer"]de volgorde moet welis waar zo worden

  internet – modem – router 1 met dhcp – router 2 zonder dhcp
  van modem naar router 1 op wan poort, van router 1 naar router 2 op lan poort[/quote:8aa907f8fa]

  Moet je niet van LAN op Router 1 naar WAN op Router 2 ?
 • Niet als je, zoals de vraagsteller, die 2de router louter en alleen als switch wilt gebruiken
 • [quote:4e97b26fc1="peterkramer"]Niet als je, zoals de vraagsteller, die 2de router louter en alleen als switch wilt gebruiken[/quote:4e97b26fc1]de ts had het probleem van 2 netwerken binnen zijn netwerk

  nu willen wij hem helpen om hier vanaf te zijn

  en met jouw antwoord gooi je alles terug
 • Sjouwer,
  Ik denk dat je de verkeerde quote :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.