Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router vraagje

Anoniem
peterkramer
5 antwoorden
 • Hoi,
  ik heb net een Linksys WRT54G router gekocht en aangesloten.
  maar nu ik het boekje lees wat er bij zi tstaat er in dat ik ook nog een ADSL modem nodig heb. Eerst had ik een linksys WAG54G (nu uit de hadel i.v.m. DHCP problemen), maar daar had ik geen modem nodig. Heeft de WAG54G dan een modem ingebouwd? Als ik dan een ADSL modem nodig heb voor mijn WRT54G, waar koop ik deze dan, dit is namelijk nog wat anders dan wat ik eerst onder modem verstond, zon kaart in je PC waar je nog me inbelde.

  van linksys heb ik er een kunnen vinden, de ADSL2MUE, maar mijn vraag is, werkt hij ook met ADSL 1, dus geen ADSL2+ zoals de naam je doet denken.

  EDIT: Zijn er nog andere redelijk goedkope ADSL modems? deze linksys is namelijk niet echt heel goed verkrijgbaar in de winkels in de stad, ik wel hem graag gewoon komen ophalen.
 • Heb je bij je ADSL-abonnement geen router gekregen. Ik dacht dat dit daar gewoon bijhoort.

  PS:
  Die kaart in je computer is zoals je schrijft een "ouderwets" inbelmodem. Dat is iets totaal anders dan een breedbandmodem voor ADSL of kabel. Hoegenaamd niet met elkaar te vergelijken. Is b.v. tientallen tot honderden keer zo langzaam.
 • [quote:22c3ab9abd="J. de Boer"]Heb je bij je ADSL-abonnement geen router gekregen. Ik dacht dat dit daar gewoon bijhoort.[/quote:22c3ab9abd]nee mijn ADSL abbo is al meer dan 2 jaar oud, dus toen was dat nog nie zo standaard. ik kreeg er wel zo'n stomme alcatel speedtouch USB ADSL modem bij maar die past natuurlijk niet in mijn router.
 • Waarom is die Alcatel stom?
  Als die alleen maar een USB-poort heeft, en de router alleen maar UTP, dan past het inderdaad niet bij elkaar. Maar is dat wel zo? Wat ik in mijn omgeving zie is nl. meestal universeel. D.w.z. met zowel een USB- als een UTP-poort.
 • [quote:e0f90ca1ea="J. de Boer"]Waarom is die Alcatel stom?
  Als die alleen maar een USB-poort heeft, en de router alleen maar UTP, dan past het inderdaad niet bij elkaar. Maar is dat wel zo? Wat ik in mijn omgeving zie is nl. meestal universeel. D.w.z. met zowel een USB- als een UTP-poort.[/quote:e0f90ca1ea]
  nou ik kreeg met dat ding nog al veel problemen met de drivers, ze waren ook echt sloom. Maar hij heeft echt maar 1 ingang (line) en één USB uitgang.

  EDIT: die router heeft trouwens ook maar één UTP ingang…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.