Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Zwervende profielen worden niet teruggekopieërd.

Anoniem
kienwaiwong
1 antwoord
 • De afgelopen week heb ik thuis een netwerkdomein opgezet. De domeincontroller is een Debian 3.1-server met Samba.

  Voorlopig heb ik slechts drie PC`s aan het domein toegevoegd, en dat ging geheel goed. Maar nu treed zich het volgende probleem op: twee van de drie toegevoegde PC`s kopieert de zwervende profielen niet naar de PDC terug als er afgemeld wordt. Bij de eerste PC gaat het wel goed. De twee PC`s waarbij het niet goed gaat, vertonen het volgende probleem:
  Als je voor de eerste keer met een bepaald profiel aanmeldt op de cliënt, wordt het profiel op de PDC opgehaald en op de lokale HDD gezet. Maar het probleem is dat als ik me dan afmeld, het zwervend profiel gewoon op de HDD achterblijft, [b:345ad7d094]en het wordt zelfs niet teruggekopieërd naar de PDC[/b:345ad7d094], ofwel het profiel op de PDC wordt niet bijgewerkt. Als je het lokale profiel verwijder, wordt het oude weer van de PDC opgehaald en begint het weer van vooraf aan :(

  Zelf denk ik dat het probleem bij de cliënt (Windows) zit, maar ik weet het niet zeker, want de rechten op de PDC staan gewoon goed, en bij de eerste PC verloopt het wel zonder problemen.

  Ik heb ook op alledrie cliënts een registersleutel (DWORD) toegevoegd genaamd "DeleteRoamingCache" met de waarde "1" in :
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MicrosoftWindows NT\CurrentVersion\Winlogon
  Deze registersleutel moet ervoor zorgen dat de profielen na het terugkopieëren bij het afmelden niet worden achtergelaten op de lokale HDD. Dit is ook gelukt op de eerste computer, maar op de laatste twee computers geeft het het bovengenoemde probleem :(

  Alledrie cliënts draaien op Windows XP Pro NL SP2 en de server/PDC draait op Debian Linux 3.1 met het Samba SMB-serverpakket.

  P.s. Ik heb niet al te veel ervaring met netwerken en vooral domeinen :( En het spijt me dat dit een beetje langdradig is geworden :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.