Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Conceptronic wireless ADSL router

Anoniem
NoTurns
3 antwoorden
 • Hallo, ik ben op dit forum al een aantal keer erg goed geholpen dus bij deze doe ik weer een beroep op jullie kennis…

  Ik zit met het volgende:

  Ik heb thuis
  - 2 laptops
  - 1 desktop
  - 1 wireless adsl router = modem en router in één
  - 1 adsl verbinding bij planet internet

  Mijn probleem is dat ik met de nieuwe modem geen verbinding met internet kan krijgen. Ik kan de desktop en de laptops zonder problemen met de router verbonden krijgen maar vervolgens het internet op ho maar. Planet internet zegt me niet te kunnen helpen omdat het niet om een speedtouch modem gaat. Kan iemand hier mij wel helpen?

  Alvast bedankt!

  PS: als ik mn oude usb modempje aansluit op de desktop heb ik wel weer gewoon internet (maar dus geen netwerk), wat ik wil zeggen is, de adsl verbinding zelf is gewoon goed. Ik vermoed (wet eigenlijk wel zeker)dat ik zelf iets fout doe met het instellen van het netwerk en de router/modem.
 • Moet er misschien een mac adres gekloond worden?
 • Ok het probleem is gedeeltelijk opgelost. De default instellingen van de modem kwamen gewoon niet overeen met de instellingen die je nodig hebt om in te loggen op planet. Defeult stond de vpi/vci op 0/35, dit moest 8/48 zijn.

  Er blijft echter een probleem. Op de twee laptops werkt alles nu prima, alleen de desktop (die dus niet draadloos maar met een kabeltje aan de modem ligt) doet het nog niet helemaal. Ik heb wel verbinding met de modem/router, kan bepaalde programma's ook gewoon updaten, alleen kan ik niet op het internet surfen, ik kan dus geen online internet pagina's openen. Dit is een probleem dat ik echt even niet begrijp….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.