Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

FreeNAS problemen

Anoniem
Maupertus
4 antwoorden
 • Ik heb een vraag aangaande FreeNAS, overal verteld iedereen me hoe makkelijk de setup is, maar wij hebben er aardig mee moeten sleutelen.

  Maar goed, uiteindelijk draait hij met redelijke stabiliteit, maar er zijn 2 rare problemen waar wij (huis) niet uit komen.

  1. De verbinding naar de NAS valt om de zoveel tijd zonder enige reden weg. Als we via de IP in de GUI komen gebeurt het verschrikkelijk vaak dat als we de browser afsluiten (ook na niets te hebben veranderd) er niet meer inkomen zonder de NAS te rebooten, waar kan dit aan liggen?

  2. De oude 7 Gig HD is nu de primary waar FreeNAS opstaat en er zit nu ook een 250Gig Maxtor HD in, die wordt prima herkent en gemount, maar ookal is hij net geformateerd geeft FreeNAS aan dat hij hartstikke vol zit. Waar kan dit aan liggen.

  Ik hoop dat er hier mensen met ervaring met FreeNAS zijn, want na een maand sleutelen en tweaken wordt het leuk meer, en toen ik zag dat de C!T FreeNAS behandelde kreeg ik nieuwe hoop!
  Bedankt voor alle evt. hulp.
 • Heb je de firewall(s) al eens gecheckt?
  Werk je met vaste ip's?
 • Huisgenoot van Maupertus:
  Ja we werken met vaste ip's.
  Beide PC's (niet de NAS) hebben Zonealarm als firewall, maar kan dat verklaren waarom de verbinding af en toe wegvalt.

  We hebben net 5Gig aan data overgepompt, zonder probleem maar dan ineens is het [i:a409548ebe]"netwerk adres onbekend"[/i:a409548ebe]

  Maupertus dualboot Ubuntu waarbij de problemen zich niet voordoen. We zullen nu zonder FW draaien en kijken of dat het probleem verhelpt.
 • Kan toch best zijn dat ZA de boel blokt. Probeer eens zonder. Van ZA moet je eigenlijk de pro versie hebben voor je eigen netwerk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.