Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wachtwoord nodig?

Anoniem
derkdejong
17 antwoorden
 • Als ik van een winxp prof pc via het netwerk op de andere pc klik (ook winxp prof) dan vraagt ie om een gebruikersnaam en wachtwoord. De laptop heeft hier ook last van (winxp home) Het zal wel met een hele kleine instelling te make hebben maar ik heb hem nog niet kunnen vinden. Windows Firewall staat uit, ik gebruik zone alarm pro.

  alvast bedankt,
  jur
 • Als je verbinding maakt met XP prof, dan vraagt deze volgens mij altijd om een gebruikersnaam en wachtwoord. Dat zit in de beveiliging van prof en kun je volgens mij niet uitschakelen. Zelfs als je de betreffende map helemaal openzet voor iedereen, vraagt hij nog om een gebruikersnaam en wachtwoord. In dit geval kun je zelfs onzin invullen en krijg je toegang, maar je zult wel [i:882561c171]iets[/i:882561c171] moeten invullen.
 • onzin invullen heeft in dit geval geen zin, hij laat me nog steeds niet toe. Ook als ik alleen een gebruikersnaam van de pc die me niet toelaat invult en geen wachtwoord (zit er ook niet op die gebruikersnaam) dan werkt het ook niet. :cry:
 • bij mij doet xp prof dat dus niet.
  lijkt me ook vreemd dat de ´leidende´ pc een beveiliging zou instellen voor de ´lijdende´ pc…
  op de andere pc´s in mijn netwerkje is delen met toegangstype ´volledig´ ingesteld, en geen wachtwoordvereisten.
 • [quote:eec398ea7b="derkdejong"]bij mij doet xp prof dat dus niet.
  lijkt me ook vreemd dat de ´leidende´ pc een beveiliging zou instellen voor de ´lijdende´ pc…
  op de andere pc´s in mijn netwerkje is delen met toegangstype ´volledig´ ingesteld, en geen wachtwoordvereisten.[/quote:eec398ea7b]
  Waar kun je dat instellen, in welk menu?? Ik kan het nergens vinden.
 • ik ga ervan uit dat je probeert mappen te benaderen op een andere pc in het netwerk.
  op die andere pc moeten die mappen (of schijfstations) vrijgegeven worden door ze in te stellen op ´delen´.
  dat doe je via rechtsklik in de verkenner/deze computer
 • Ja dat heb ik ingesteld op de pc waarvoor je een wachtwoord nodig hebt. Als ik zeg maar in me werkgroep ben waar alle pc's hier thuis in zitten en ik dubbel klik op die pc, dan vraagt hij een gebruikers naam en wachtwoord voor die pc.
 • In een standaard Windows XP thuisnetwerk configuratie zou de invoer van een gebruikersnaam en wachtwoord niet nodig zijn. Heb je de netwerk wizard uitgevoerd? En heb je de werkgroep naam ingevuld (hetzelfde op alle computers)? Soms komt het voor dat er wel een gebruikersnaam en wachtwoord nodig is, bijvoorbeeld wanneer verbinding wordt gemaakt met Windows 2000. Moet je bij het aanzetten van de computer ook een gebruikersnaam en wachtwoord intikken? Zo ja, dan maak je geen gebruik van de standaard thuisnetwerk configuratie en moet je zorgen dat de gebruikersnaam van de ene computer bekend is op de andere computer. Als dat zo is en je moet je dan aanmelden dan moet je het wachtwoord gebruiken die bekend is op de computer waarop je naar toe wilt (dit omdat deze na gaat of je wel voldoende rechten hebt). Het is dus niet persé nodig om dezelfde wachtwoorden te gebruiken op beide systemen. Je moet alleen, op het moment dat dat gevraagd wordt, wel weten welke je moet gebruiken.
 • Netwerkwizard is uitgevoerd. Werkgroep naam ook hetzelfde. Geen windows 2000, alles is xp. Ik hoef geen wachtwoord in te vullen bij de pc die wel een wachtwoord vraagt op het netwerk. Erg raar allemaal, ik snap er eigelijk niks meer van…
 • [quote:3bb6aef68f="jur!"]Netwerkwizard is uitgevoerd. Werkgroep naam ook hetzelfde. Geen windows 2000, alles is xp. Ik hoef geen wachtwoord in te vullen bij de pc die wel een wachtwoord vraagt op het netwerk. Erg raar allemaal, ik snap er eigelijk niks meer van…[/quote:3bb6aef68f]Het antwoord is voor mij niet duidelijk. Noem even de computers A en B. Welke computer vraagt om het wachtwoord? Let erop dat als je van A naar B gaat dat het lijkt dat A om het wachtwoord vraagt, alleen is dat dus niet A die het vraagt, maar B. De vraag wordt wel door A weergegeven. Blijvend bij dit voorbeeld, is het dus van belang hoe B wordt aangemeld wanneer deze computer wordt aangezet. Is dat "het gaat vanzelf', of "op een naam/plaatje klikken" of "invullen van gebruikersnaam en wachtwoord"?
 • computer A vraagt om een wachtwoord en gebruikersnaam. van computer B. Computer A kan wel in computer B kijken, maar andersom dus niet. A en B hebben dezelfde werkgroep en hebben allebei de netwerkwizard gedaan. zo duidelijker? :wink:
 • computer A kan, na wel of niet inloggen, dus in computer B.
  het probleem is dus: computer B kan niet in computer A kijken.
  probeer je dat: wordt er dan een wachtwoord gevraagd?
  staat er op computer A een firewall aan (xp, losse firewall, beveiligingssuite, instelling in de router)?
 • [quote:7fb6e4aecd]computer A kan, na wel of niet inloggen, dus in computer B.
  het probleem is dus: computer B kan niet in computer A kijken.
  probeer je dat: wordt er dan een wachtwoord gevraagd?
  [/quote:7fb6e4aecd]
  klopt.
  op computer A staat windows firewall uit, zone alarm pro aan, maar ook als die uit staat geen verandering. De enige verandering is dat computer A sinds kort achter een switch zit, kan dit kwaad?? De laptop waar ik nu achter zit heeft vraagt niet om een wachtwoord en zit nu ook achter de switch dus ik denk niet dat het daar aan ligt.
 • nou hadden we het probleem net gesystematiseerd, kom je weer met een laptop die geen wachtwoord vraagt….
  is die laptop nou computer A, computer B of nog een andere??
  wachtwoord vragen: als je via een een andere op die laptop wil kijken??
  wachtwoord vragen: is die laptop zo ingesteld dat erop kijken vanaf een andere pc alleen na ingeven van een wachtwoord kan??
 • kga de laptop meer als voorbeeld, is dus geen computer A of B. Ik vroeg me zelf net af of het aan de switch kon liggen waar computer A sinds kort achter zit. Maar toen gaf ik het voorbeeld van de laptop die soms ook achter de switch zit en die daar dan geen last van heeft. Sorry voor de onduidelijkheid.
 • > het probleem is dus: computer B kan niet in computer A kijken.
  probeer je dat: wordt er dan een wachtwoord gevraagd? <
  >klopt. <

  slaat dat klopt nu op regel 1 of betekent het dat er inderdaad in dat geval een wachtwoord wordt gevraagd?
  da´s nogal essentieel voor de vraag of er überhaupt contact is.
 • Op allebei dus, computer B kan niet in A kijken, omdat computer A een wachtwoord vraagt als computer B probeert te kijken in A. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.