Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Kaart kapot???

Anoniem
BvdWoude
11 antwoorden
  • Ik heb kort geleden een Sitecom kaart gekocht voor n andere pc, de LN-001 met Realtek V5 chipset erop.

    Ik heb op de computer Windows 2000 PRO geïnstalleerd, en de kaart in een PCI-slot gezet. Alles netjes geïnstalleerd, zelfs de extra Realtek drivers maar als ik de kabel erin plug gaat alleen het LINK lampje branden, het ACTIVE lampje blijft gewoon uit. De computer beweert dat de kabel niet juist is aangesloten.

    Ik heb diverse poorten op de router geprobeerd en een andere kabel, niks werkt. Is de kaart kapot, of moet deze in een ander PCI-slot, of schort er iets anders?
  • Hoe wordt de kaart in Apparaatbeheer weergegeven? Staat er misschien een geel uitroepteken naast oid?
  • De kaart staat netjes vermeld.
  • Wat voor een kabel heb je aangesloten?

    een straight of een crossed?
    Voor aansluiting tussen een pc en een router/switch heb je een straight kabel nodig.
  • Als je kaartje PCI versie 2.2 is en je bordje 2.1 ondersteund, loop je ook tegen dit soort problemen aan.
  • Enig idee hoe ik daarachter kan komen? Het moederbord is een oude ASUS uit de PII tijd.

    De kabel is straight.
  • Weet je zeker dat de netwerkkabel in orde is?
  • Enig idee hoe ik daarachter kan komen? Het moederbord is een oude ASUS uit de PII tijd.

    De kabel is straight.

    Dan is het bordje nog met 2.1 of zelfs 2.0 PCI sloten.

    bij de specs van het kaartje zie ik dit staan PCI specificatierevisie: PCI 2.1 ▪ PCI 2.2
  • foutje
  • Maar de kaart werd wel herkend door de computer.
  • kan je de kaart wel gebruiken op een andere PC? en zoals al gezegd is de kabel wel goed (probeer eens met een andere kabel), zit de kaart wel goed in het slot?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.