Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless network adapter aansluiten op switch

Anoniem
meneer_ed
6 antwoorden
 • Thans beschik ik over ADSL.
  De 4 computers zitten in een bekabeld netwerk, vanuit de meterkast loopt een ADSL-lijn naar boven waar de router staat met ingebouwd modem.

  Ik overweeg over te stappen naat InternetPlusBellen van KPN.
  Deze leveren o.a. de Experia Box mee. Deze bezit o.a. 4 UPT-aansluitingen en een accespoint en ondersteund DCHP. De Experia Box moet in de meterkast geplaatst worden (volgens KPN).
  Helaas is het niet mogelijk een UTP-kabel naar boven te trekken.

  Ik zit nu aan het volgende te denken en weet niet of het mogelijk is.
  De afstand meterkast / bovenetage "draadloos" overbruggen en het netwerk verder via een switch laten functioneren (zo kan de communicatie tussen de diverse PC's op maximale snelheid plaatsvinden en heeft niet elke PC uitgerust te worden met een Wireless adapter).
  Voorwaarde is dan wel dat het mogelijk is de switch op een Wireless Network Adapter aan te sluiten, zodat de switch dus verbinding krijgt met de buitenwereld.
  De huidige router boven gaat in de nieuwe situatie dus niet meer gebruikt worden.

  Is dit mogelijk en zo ja, welke adapter wordt geadviseerd?
 • [quote:f9a4e82cac="Freddy"]De Experia Box moet in de meterkast geplaatst worden (volgens KPN).
  [/quote:f9a4e82cac]Volgens mij is de Experia Box ook gewoon een router met ingebouwd modem, en kun je je huidige router/modem gewoon vervangen.
 • [quote:f1fe085532="meneer_ed"][quote:f1fe085532="Freddy"]De Experia Box moet in de meterkast geplaatst worden (volgens KPN).
  [/quote:f1fe085532]Volgens mij is de Experia Box ook gewoon een router met ingebouwd modem, en kun je je huidige router/modem gewoon vervangen.[/quote:f1fe085532]
  De Experia Box is inderdaad een router met ingebouwd modem, deze wil ik ook zo gebruiken.
  Het probleem is echter dat de computers boven staan en ik de afstand meterkast / verdieping moet overbruggen. Dit wil ik draadloos doen, en de computers boven via de switch boven blijven aansturen (dus adapter aansluiten op switch boven). Dit staat overigens ook al in de oorspronkelijke probleemstelling vermeld.
 • Dat die Experiabox volgens KPN in de meterkast moet, komt omdat je daar (ergens bij het ISRA-punt, dat is waar de telefoonlijn binnenkomt) dan de telefoondraad die naar de diverse tel. aansluitingen in je huis gaat op die Experiabox moet aansluiten.

  Maar het kan ook anders. Als je in de buurt van de plek waar nu je router staat een tel. aansluiting hebt zitten kun je ook daar het interne telefoonnet op de Experia aansluiten. Bij het ISRA-punt de boel wel loskoppelen van de binnenkomende telefoonlijn natuurlijk.

  Hoop dat je er wat aan hebt.

  Gr,
  Jim
 • Verbeter me als ik het mis heb, maar er loopt nu toch een ADSL lijn van de meterkast naar de verdieping? En je huidige router/modem is toch op die lijn aangesloten? En hij/zij staat toch op de verdieping waar je computers staan?

  Dan zie ik het probleem niet. Het is dan toch een kwestie van ADSL lijn uit je huidige router/modem halen, en in de Experia box stoppen, en daar je computers op aansluiten? Ik zie zelf ook niet in waarom dat ding per se in je meterkast moet staan. Het enige waar je volgens mij op moet letten is dat je de splitter als eerste aan je binnenkomende telefoonkabel hangt, voor je telefoon(s) etc.
 • [b:959f4afca9]meneer-ed schreef:[/b:959f4afca9][quote:959f4afca9]Het is dan toch een kwestie van ADSL lijn uit je huidige router/modem halen, en in de Experia box stoppen, en daar je computers op aansluiten?[/quote:959f4afca9]Nou het probleem zit em erin dat je bij Internetbellen Plus over de ADSL datalijnen belt (VOIP/VDSL) en dat je dus ook je interne telefoonnet op die Experia moet aansluiten in plaats van op de splitter in de meterkast.

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.