Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Modem kapot?

Anoniem
gerben
2 antwoorden
 • Hallo,

  Mijn pc was er vorige week mee opgehouden, teruggebracht en gisteren weer teruggekregen (bleek de koeling te zijn). Mijn modem weer aangesloten en… geen internet!
  Ik kreeg een melding dat ik geen of beperkte toegang had tot internet. Vervolgens de helpdesk gebeld van mijn provider en hun instrukties gevolgd: Bij netwerkinstellingen en de eigenschappen bij Internetprotocol een handmatig IP adres ingevoerd (die van mijn pc), kreeg toen automatisch een subnetmask adres en vervolgens toegepast.
  Nu wilde ik naar mijn IP van mijn modem gaan (was dan hetzelfde adres van mijn pc, maar dan ipv ***.**.*.2 was dat dan ***.**.*1). Echter mijn browser bleef aangeven dat deze pagina niet gevonden kon worden, dus volgens de helpdesk zou het probleem bij mijn modem liggen (wel toevallig, pc kapot en modem ook gelijk kapot).

  Mijn netwerkkaart gaf bij eigenschappen aan dat deze goed werkte, na de handmatige IP-invoer kreeg ik ook bij mijn eigenschappen van de LAN-verbinding te zien dat de verbinding goed was (volledige internet toegang).

  Zou mijn modem dan echt kapot zijn of is er nog iets anders wat ik kan proberen?

  Bedankt alvast.
 • Heb je een firewall op je pc? Uitzetten, desnoods deinstalleren.
  Kijk ook of je via 'DOS' je modem kunt pingen of eventueel telnetten.

  Start -> Uitvoeren, typ 'cmd' . Klik op OK.

  ping <ip modem> of telnet <ip modem>

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.