Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Vreemd router probleem met gebruik SIP Phone kastje

Anoniem
Hans.Vosman
2 antwoorden
  • Vanaf augustus 2002 maak ik voor internet gebruik van mijn SItecom DC201 router/switch via Adsl. Het Sip Phone kastje werkte probleemloos. Onlangs heb ik hccnet/xs4all gewisseld voor chello. Toen uit gemak, dacht ik, ik heb ook nog een Sitecom DC200 router (zonder switch), die kan mooi in de meterkast voor chello. Ook dit werkte uiteindelijk probleemloos. Alleen merkte ik dat de DC200 problemen gaf bij downloaden (bleef hangen). De software versie is niet de allernieuwste 7007 ipv 7008. Een poging die te updaten mislukte. Toen maar terug gegaan naar de DC201. Downloaden werkt nu weer goed alleen werkte nu het Sip Phone kastje in 1-richting (iemand kan mij wel horen, ik kan de ander niet verstaan).

    Beetje aan het puzzelen geweest, ik vermoed dat een poort expliciet open gezet moet worden. Wel een poging gedaan met poort 5060 alleen dat werkte niet. Verder werkt het kastje nu via de stun server, en dat gaat, dacht ik, gewoon via de normale internet verbinding. Via de DOS gg helpdesk kreeg ik de tip unbind te gebruiken, alleen is dat een opdracht voor een mxstream modem. Ik heb een Sitecom router/switch met chello modem. Wat doet die opdracht precies?

    Ik heb wel een tijdelijke oplossing gevonden, het Sip kastje is nu DMZ geworden. Ik weet niet of dit verantwoord is. Weet iemand daar meer over? Zelf zou ik liever de juiste poort open willen zetten.
  • Kun je geen log aanmaken op de router? De firewall zal dan wel melden op welke poort er geblockt werd, zodat je die kan open zetten.

    Of UpnP op de router aanzetten ? als dat een optie van de firmware is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.