Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

goede router/modem.

Anoniem
gerben
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik wil hier thuis ons netwerkje aan gaan passen. We werken hier met 3 vaste desktops PC's en 2 laptops. De 3 desktops moeten via een kabel met de router worden verbonden, de 2 laptops moeten draadloos gaan. Nu ben ik dus opzoek naar een nieuwe router/modem en heb de volgende eisen daaraan:

  - Het modem/router komt op de middelste verdieping te staan en ik wil overal in huis goed bereik hebben en ook af en toe in de tuin kunnen internet ten. Hij moet dus een goed signaal hebben.

  - Het moet een zeer veilig netwerk worden. Mijn moeder heeft met haar werk te maken met vertrouwlijke gegevens die ze download/bekijkt via extern bureaublad.

  - Wij gaan binnenkort verbouwen en na de verbouwing gaan we misschien overstappen op helemaal draadloos. Dit moet dus goed kunnen met 5 pc's.

  Ik heb al een beetje rond gezocht op internet en toen was mijn oog gevallen op deze.Is dit een verstandige keuze of heeft er iemand een beter alternatieve? Budget maakt niet zoheel veel uit, maar maak het niet te gek.

  Groeten Pim

  p.s. Ik zou het ding graag online willen kunnen bestellen bij Alternate.
 • Ik weet niet wat voor Internetverbinding je hebt, maar voor ADSL gaat er wat mij betreft niets boven SpeedTouch. De SpeedTouch 585 bijvoorbeeld. Kijk maar op www.speedtouch.nl voor meer info.
 • Speedtouch is wel ok. Een aardig alternatief is de linksys wrt54g. SMC is bij mij weten wat minder.
 • ik sluit me wat Linksys betreft bij Gerben aan.
  Met de WRT 54 G zul je geen miskoop doen, tis niet de goedkoopste, maar ook niet de duurste, gewoon een draadloze router die doet wat ie moet doen, en niet moeilijk met instellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.