Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloze magie?

Anoniem
drupke
10 antwoorden
 • Ik wilde mijn belkin 11mbps draadloze router vervangen door een 54mbps draadloze router (van sitecom). Dat lukte niet. Kreeg geen verbinding met internet.

  Op zoek naar een oplossing ontdekte ik dat ik alleen verbinding heb als ik geen enkele router heb aangesloten….. Ik krijg dan een onbeveiligd belkin54g draadloos netwerk in beeld, waar ik zo maar op kan. Is is dat toeval? Zit ik op iets van de buren? Wat is hier aan de hand? Dit berichtje is gepsot zonder dat nik een van mijn twee routers heb aangesloten.

  Overigens heb ik chello met een Thomson modem. Zijn die van zichzelf draadloos? Nee toch?
 • Gerede kans dat het inderdaad een buurman is, met een belkin modem oid. Overigens een vrij normaal verschijnsel.
 • Tja, lag ook wel een beetje voor de hand. Ondertussen ben ik er nog steeds niet in geslaagd de nieuwe router aan de praat te krijgen. Ik volg de instructies van de wizard en de manual maar kom er niet uit/door. In de handleiding wordt op een gegeven moment gezegd dat je je usernaam en wachtwoord bij de provider in moet vullen. Dat scherm komt nooit te voorschijn. Als de wizard klaar is en wil gaan rebooten komt steevast het wizard scherm terug en slaat de boel weer aan het confiureren, maar er komt nooit een "connect" button te voorschijn zoals de manual suggereert.

  Wie weet raad?

  Vrgr
  Benno
 • ga eens met een kabel je router in

  en stel een ander kanaal in dan de standaard voorgestelde kanaal
 • Bij Chello zul je op deze manier inderdaad nooit contact met het internet maken.
  Chello werkt niet met een password o.i.d.
  Je zult met de nieuwe router het mac adres van jouw computer moeten klonen waarmee je jezelf bij Chello hebt aangemeld.
  (Sluit hiervoor de pc, waarmee je wel op het internet komt, met een netwerkkabel op de router aan en ga de router in om vervolgens mac adres kloning o.i.d. toe te passen), dit staat ongetwijfeld in de handleining van de router beschreven.
  Daarna verbreek je even de verbinding tussen de router en het modem zodat de router een nieuw ip adres van het modem krijgt.
  Voor wat betreft die andere verbinding, kans is inderdaad groot dat je op een onbeveiligd netwerk in de buurt zit.
  Tot zoverre ik weet heeft de thomson geen draadloze functie, die van mij in ieder geval niet.
 • OK, de wizard vroeg bij chello inderdaad niet om een wachtwoord. Wat betreft het klonen. IK kan met de oude router probleemloos het internet op, met verschillende pc's. Maakt het uit welke pc je als eerste aansluit op de nieuwe router? Ik heb met kabelverbinding uitgeprobeerd op een nieuwe pc en een die in een later stadium ooit is aangesloten. Maar dat werkte ook niet. Moet ik klonen op die pc waar ik ooit mee begonnen ben? En wat als die er niet meer is?

  Benno
 • Als je je oude router nog hebt, sluit hem even aan een computer en kijk welk MAC adres die router heeft.
  Vervolgens sluit je de nieuwe router aan en zoek je naar de optie MAC adres klonen en vul daar het MAC adres van je oude router in
 • Dank. Dit is inderdaad een goed optie die ik vanavond zal uitproberen. Handmatig de settings van de oude router overnemen.
 • Ook inderdaad een mogelijkheid.
 • Toch moeilijker dan ik dacht. Belkin, van de oude functionerende router, gebruikt andere termen dan sitecom. ZO is er sprake van een LAN mac adres en van een WAn Mac adres. Als ik de ipconfig/all gebruik krijg ik ook nog andere waarden te zien dan in de Belkin Wizard weergeeft. Dit zegt Belkin (ik geef niet alle feitelijke waarden weer omdat anderen er anders mogelijk mee aan de haal gaan):
  Onder "Internet":
  WAN IP
  Subnet
  Gateway IP
  DNS
  Secondary DNS

  Onder "Gateway":
  IP adres (anders dan bovenstaand WAN IP)
  Subnet masker (anders)
  LAN MAC adres
  WAN MAC adres

  Het IP adres uit ipconfig/all is anders dan de IP's die hierboven worden genoemd. Maar de standaard Gateway, de DHCP en de DNS komen wel overeen met een IP.

  Welke dingen moet ik nu overnemen als ik de Sitecom router (handmatig) wil installeren?

  Vrgr
  Benno

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.