Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerkje

Anoniem
None
4 antwoorden
 • IK heb een pc in de kelder staan en wil internet hier op krijgen. Ik heb net een nieuw netwerkkaartje erin gezet en ik heb ook de kabel van het modem boven naar de kelder aangebracht en aangesloten. Bij het netwerkkaartje heb ik ook nog een diskette gekregen maar wat moet ik nu eigelijk doen. De pc boven werkt op XP en onder in de kelder op windows 98. Ik wil dus 2 pc's met internet op een modem laten lopen. Ik heb trouwens adsl. Ik hoop dat iemand me kan helpen, Alvast bedankt.

  Gr.
 • Als ik het goed begrijp, heeft je modem meerdere aansluitingen? En is daarmee dus waarschijnlijk een modem met ingebouwde router en switch. De diskette heb je alleen nodig, als windows het netwerkaartje niet zelf herkent. Voor het opzetten van het netwerk kun je de wizard in windows xp gebruiken.
 • Computer boven= Pc die altijd gebruikt wordt en waar ook gewoon op geinternet kan worden. Runt op windows XP met een netwerkadapter van Winbond EW89C940-based Ethernet Adapter. Netwerkverbindingen zijn= internet-Gateway en een Lan-of snelle verbinding. Het modem is van t merk speedtouch. Het is gewoon een extern kastje met 4 kabels ingeplugd waarvan 1 naar de de computer in de kelder is aangesloten. Deze kabel is van CM type 24 AWG

  Computer kelder= Pc die ik aan het internet wil krijgen door de verbinding te delen met de PC boven. Runt op Windows 98 met een nieuwe internet adapter, 32-bit pci 10/100 MBps Fast Ethernet Adapter. Verder geeft hij aan dat de internet kabel op Com4 staat op een trust 56 K PCI Modem (=S?). Op de adapter staan 2 lampjes waarvan er 1 brand.

  Misschien is t zo beter te begrijpen, alvast bedankt!

  Gr.
 • Is dit probleem nog actueel? Internet verbinding op computer in kelder lijkt me niet goed ingesteld, dat zou 'nooit een verbinding kiezen' kunnen worden. Branden de ledjes op de computer en SPeedtouch kastje? In jouw geval is een gewoon telefoon modem niet van toepassing, cq, eventueel te gebruiken in noodgeval (alleen moet dan tijdelijk een ander soort internet verbinding worden gekozen).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.