Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wel pingen, niet pingen

Anoniem
chroom
7 antwoorden
 • Ik heb een adsl speedtouch 546 modem en een netwerkje er op aangesloten. Ik daarbij het volgende probleem:
  Als ik op Computer A "Mijn netwerklocaties" aanklikt dan krijg ik computer A en computer B te zien. Bij computer A zijn alle gedeelde schijven te benaderen maar als ik computer B probeer te benaderen dan krijg ik de boodschap "\\b is niet toegankelijk. U heeft mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron……Kan het netwerkpad niet vinden". Als ik op computer B "mijn netwerklocaties" aanklikt dan krijg ik zowel computer A als computer B niet te zien. Maar ik kan wel pingen op B naar A (A wordt vanaf B gevonden), echter ik kan niet pingen van A naar B(time out). Ik vermoed dat het probleem ergens bij B zit, maar waar.? Ik heb overigens als primaire en secundaire DNS 194.109.6.66 resp. 194.109.9.99 handmatig ingesteld voor beide computers. Terwijl de router zegt dat zijn primaire DNS 194.109.104.104 is en zijn secundaire 194.109.6.66. Zou dat er wat mee te maken kunnen hebben?
 • Zit een firewall in de weg.
 • Ik gebruik Zonealarm, zou dat de boosdoener kunnen zijn?Of the MS-firewall?
 • Zonealarm. Die moet je instellen op toegang voor je LAN.
  Uiteraard moet ook de XP firewall goed staat, maar dat doet de wizard voor je. Overigens moet je die helemaal uit zetten als er ook zonealarm op de bewuste PC (s) draait.
 • Ik heb Zonealarm op beide computers permanent uitgeschakeld evenals de MS firewall en weer opnieuw opgestart. Het resultaat blijft echter hetzelfde:nihil. Iemand nog een andere suggestie?
 • TCP/IP, Client voor MS-netwerken en bestands en printerdeling geinstalleerd? Maak je gebruik van vaste of wisselende IP's?
 • Ik heb Zonealarm op beide computers permanent uitgeschakeld evenals de MS firewall en weer opnieuw opgestart. Het resultaat blijft echter hetzelfde:nihil. Iemand nog een andere suggestie?

  Uitschakelen van zonealarm is meestal niet genoeg. Deinstalleer 'm en probeer weer te pingen. Nog niet? dan even winsock fix draaien.
  http://www.softpedia.com/get/Tweak/Network-Tweak/WinSockFix.shtml

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.