Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

eenvoudig instellen netwerk

Anoniem
Flanker27
7 antwoorden
 • regelmatig ga ik lannen en altijd weer hebben we hetzelfde probleem met 2 PC's. Beperkte of geen verbindingsmogelijkheden. Elke keer zijn we minimaal een uur bezig om de aansluiting goed te krijgen (bijv. met nieuw netwerk instellen). En meestal lukte het uiteindelijk wel… tis alleen jammer dat er zoveel tijd mee verloren gaat.

  Ik weet alleen niet zo welke oplossing het steeds is.

  Kan iemand hier snel wat zaken op de rij zetten, waardoor wij snel kunnen zien wat we fout doen, en hoe we het mogelijk goed kunnen doen.

  Uiteraard hebben we er voor gezorgd dat verder de systemen (volgens ons) op elkaar afgestemd zijn, qua naam werkgroep, firewall, virusscaninstellingen en dat soort zaken.

  Wie helpt ons voor een volgende keer snel op weg?
 • Vertel eens wat over hoe je alles normaal gesproken aansluit? Routers, hubs, switches etc etc?
 • Welke firewall gebruik je precies? Gebruik je vaste ip's?
 • Wij doen dat met een crosskabel tussen beide PC's. Verder gebruiken we vaste ip-adressen (zeg maar 192.168.0.0 en 192.168.0.1)

  Als we via de wizard een nieuw netwerk aanleggen met dezelfde naam werkt het ook niet. We hebben beide onze Windows Firewall uitstaan en gebruiken wel NOD32 als virusscanner actief.
 • het ip nummer 192.168.0.0 is fout

  verander deze naar 192.168.0.2

  heb je het sub masker wel op 255.255.255.0 staan

  inhet ip gebruik hebben de 0 en 255 een speciale functie als vierde getal
  en kan je normaal daar niet gebruiken
 • sorry Sjouwer, dat was inderdaad fout, nu heb ik op beide het goed gezet, en nu heb ik volgens mij een goede verbinding (geen beperkte meer zoals hiervoor). Thanks.

  Nu heb ik op beide pc's wat mappen gedeeld, alleen in de Window Werkgroep (naam netwerk) zie ik alleen helaas nog de eigen PC. Waar zit hem dat in want nu komen we nog niet veel verder.

  Ik heb externe gebruikers ook al ingeschakeld, en nu zie ik beide PC's op een v/d 2 PC's op de andere nog niet (ff gezocht op een ander topic). Alleen nu hebben we geen machtigingen voor elkaars PC. Kan het netwerkpad niet vinden is de melding die daarbij hoort.

  Zeg maar op de werkgroep van de ene PC zie ik staan PC1, en op de andere zie ik staan PC1 en PC2, maar als ik op PC2 PC1 aanklik heb ik geen toegang.
 • beide computers zelfde werkgroep naam, maar verschillende computernamen

  wat voor systemen koppel je

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.