Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

draadloos netwerk valt weg / werkt alleen na reset router

Anoniem
ajc
2 antwoorden
 • De draadloze netwerkverbinding valt regelmatig weg. ik kan dan uitsluitend weer verbinding maken na een reset van de router.
  Het bekabelde gedeelte blijft wel werken.

  Ik heb het probleem nu met 2 routers gehad, zowle met een smc als de usroboticts 805454…

  iemand enig idee ???
 • 1. Kijk of je in je router ergens de 'leasetermijn' kunt vinden. Dit is de tijdsduur dat het toegekende (computer)IP adrs toegang heeft. Vaak is dat standaard maar 2 uur.

  2. Wat soms helpt is niet met DHCP te werken, dus automatische IP adrestoekenning, maar je computers vaste adressen te geven.

  3. Ikzelf heb jouw wegvalprobleem tot in den treure gehad met mijn USRobotics router. Niets hielp. Nu heb ik, zonder aan mijn computerinstellingen ook maar iets gewijzigd te hebben, een nieuwe router (met telefoon) en in de afgelopen 4 maanden is de verbinding nog NOOIT weggevallen. Ik wil maar zeggen dat het ook aan de communicatie tussen netwerkkaart en router kan liggen. Zelfs als je netwerkkaart en router van hetzelfde merk hebt, wil het gewoon wel eens structureel niet lekker te krijgen zijn. De combinatie van mijn USRoboticsrouter en USRobotics PCI netwerkkaart werkte al helemaal beroerd. Met een simpel USB-dongeltje had ik al minder problemen.
  Je zou ook eens een andere netwerkkaartje/USB dongle kunnen lenen en kijken of het daarmee opgelost is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.