Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

mac adres clonen?

Anoniem
thor2002
6 antwoorden
 • Ik gebruik momenteel een kabelmodem om op UPC te komen. Nu adviseert UPC om, als ik een nieuw draadloos routertje wil gaan gebruiken, het cmac adres te klonen.
  Stel dat ik de D-link DWL-G700AP koop. Hoe cloon ik dan het cmac adres?
  Ik heb even op deze stie van D-link gekeken: http://support.dlink.com/emulators/dwlg700ap/h_wizard.html
  waar je de instellingen van deze router kunt emuleren. Ik druk dan op advanced maar kan alleen MAC adressen voor een filtertje instellen.

  Vraag1 : kan ik op die D-link wél een mac adres clonen?
  VRaag 2: Zo nee, welk WAP kan dit wel? (liefst betaalbaar)

  Alvast dank voor het meedenken!

  Thor2002
 • Het mac adres clonen is een optie, maar zeker niet vereist. Sluit gewoon je router aan en start je browser. Je komt dan uit op provisioning.upc.nl waar je je gebruikersnaam en wachtwoord in moet vullen. Daar kun je het mac adres dat bij UPC bekend is wijzigen. Vink het mac adres aan wat je op die pagina ziet staan (dat is die van je router) en bevestig dat je die wilt doorgeven.

  Kom je niet automatisch op die pagina, type het adres dan zelf even in.
 • Dat is inderdaad een andere optie die even 'moeilijk' is als het clonen!
  Later bedacht ik echter het volgende:
  Als ik aan de router/modem van UPC een nieuwe WAP hang, waarom moet ik dan eigenlijk moeilijk doen? Ik krijg dan toch de situatie die ik nu ook heb:
  PC - - - - - - - - - - Kabel - - - - UPC-router - - - UPC wordt dan:
  PC - - - WAP - - - -Kabel - - - - UPC-router - - - UPC.

  De router (met zijn eigen MAC adres) blijft ongewijzignd, aan 'mijn' kant krijg ik natuurlijk een ander MAC adres (wat logisch is: mijn PC heeft natuurlijk ook zijn eigen MAC adres, als ik een andere computer aan de kabel hang die ik nu heb wordt er ook een 'ander' MAC adres aan de kabel gehangen)

  Moet ikdan toch het WAP aanmelden bij UPC?

  Thor2002
 • [quote:ec5d8c4051="thor2002"]Dat is inderdaad een andere optie die even 'moeilijk' is [/quote:ec5d8c4051]In de tijd dat je je nieuwe bericht getypt hebt, had je ook bij UPC je nieuwe MAC adres kunnen doorgeven (en dan had je zelfs nog tijd over gehad ;). Is echt een kwestie van een half minuutje. Plus nog een minuutje om je modem opnieuw te starten.[quote:ec5d8c4051="thor2002"]Moet ikdan toch het WAP aanmelden bij UPC?[/quote:ec5d8c4051]Ja.
 • Ahá, maar je weet niet hoe snel ik kan typen! :lol:

  Nee, je hebt helemaal gelijk, maar voorlopig heb ik nog geen WAP gekocht, éérst even uitzoeken hoe e.e.a. precies werkt, dan pas kopen. Anders heb ik straks weer iets gekocht wat onbruikbaar is…

  Thor2002
 • Een WAP kan je niet aansluiten op een modem. Een router wel. Een WAP moet je aansluiten op een router. Kortom je hebt het verkeerde apparaat gekocht. Je hebt een router nodig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.