Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Acer aspire 5043 Wireless lan

Anoniem
hterpoorten
5 antwoorden
 • hoi,

  kheb net een nieuwe laptop aangeschaft namelijk de acer aspire 5043. Deze laptop heeft een geintegreerde wireless lan kaart.

  De Wlan kaart is een atheros 5005g chipset. Ik heb hiervan de drivers geinstalleerd en bij apparaatbeheer is alles in orde.

  Alleen nu kan ik geen verbinding maken met het draadloze netwerk. Op school niet en thuis niet.

  Via de atheros client utilty kun je zien wat er aan de hand is en daar geeft hij aan dat de radio disabled is. In het menuutje hierbij staat de optie enable radio er wel maar deze functie is gedisabled.

  N zitten er aan de voorkant van de laptop 2 knoppen. Een voor bluetooth en de ander voor wireless lan. Als ik deze indruk gebeurt er helemaal niets. Ikzelf denk dat het hieraan ligt en dat daarom het draadloze netwerk het niet doet. Maar precies weten doe ik het niet.

  Is er hier iemand die weet waar het aan kan liggen? of ervaringen heeft met dit type laptops?

  alvast bedankt.

  Appien
 • Kijk eens of de Wireless Zero Configuration service gestart is via Configutiescherm> Systeembeheer > Services.
 • Ik heb precies hetzelfde probleem met dezelfde acer 5043 ook bij mij kan het draadloos netwerk geen verbinding maken en is de radio disabled terwijl in de hardwareconfiguratie die wel aanstaat. het knopje op de voorkant doet het ook niet. Ik zou heel graag weten hoe dit probleem is opgelost… windows zero configuration draait wel btw
 • Acer Launch Manager van de cd installeren, dacht dat dit het probleem met het wel/niet werken van de knoppen oplostte… En daarmee uiteindelijk het probleem.
 • Wat Daroot zegt zou heel goed kunnen kloppen. Laptopfabrikanten gebruiken nog weleens eigen programma's om functie's aan knoppen toe te wijzen met de nodige problemen natuurlijk. Asus heeft ook zoiets :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.