Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Problemen met wireless router op adsl modem

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Beste forumlezers,

  Voor een collega ben ik op mijn tijdelijke werkomgeving (helaas Aruba) bezig zijn adsl verbinding ook wireless te maken. Normaal gesproken voor mij geen probleem maar nu loop ik toch tegen een vreemde kwestie aan. Helaas hadden ze voordat ik het wist de hardware al aangeschaft. De lokale internet aanbieder (www.setarnet.aw) gebruikt de starbridge modem. Nu heeft mijn collega al een wireless router de d-link di 624 http://www.dlink.com/products/?pid=6 aangeschaft. Na een uurtje de manual lezen en instellen de zaak aan de praat gekregen alleen nog niet wireless. De router werkt goed uit alle 4 de poorten maar zend geen wireless signaal uit. Op het tabblad wireless heb ik ook de ssid ingesteld die ik als de zaak werkt uiteraard verberg. Heeft iemand enig idee hoe het wireless uitzenden van de router aan de praat te krijgen?.

  Hartelijk bedankt voor de moeite en tropische groeten.
 • Ken dit type router niet, maar in het tapblad wireless staat die niet op disabled?
  Waarom denk je dat de router geen signaal uit zend? Kan natuurlijk ook zijn dat je wifi client niet werkt of aanstaat.
  Laptops hebben vaak een knopje om de ingebouwde wifi adapter aan te kunnen zetten, of middels een toetsen combinatie. (veelal FN + F2)

  Denk daarnaast om de kanalen instelling USA heeft er 11 beschikbaar en West Europa 13 (een router dus op 12 of 13 ingesteld met daarbij een USA ingestelde client, kan dus geen verbinding krijgen)
 • Hartelijk bedankt voor je antwoord, zal vandaag je tips uitproberen. Vooral het verschil van de usa en eu kanalen. Weer wat geleerd.
 • FN-F1 bracht de oplossing, weer wat geleerd
  Hartelijk bedankt namens de gebruikers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.