Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Mac OS X + WinME + WinXP over tcpip...?

Anoniem
Darkon
1 antwoord
  • Hallo! Ik heb net even zitten zoeken, maar kon zo gauw niks vinden op dit forum.. dus ik zal proberen het probleem uit te leggen.

    Ik heb een netwerkje van 2 Mac OS X machines, 1 Windows ME doos en 1 Windows XP pc. Ze zijn aan elkaar verbonden via een router, die daarmee de machines aan het internet verbindt. De machines communiceren via TCPIP en zijn ook zo ingesteld. Ze krijgen hun IP van de router. De situatie is nu dat de mac's elkaar zien en ze zien ook de windows me machine. Maar de Windows XP ziet alleen het internet en ziet verder helemaal niks. Ze zitten allemaal in dezelfde werkgroep.

    Nou kwam er pasgeleden een vriend over bij mij thuis en bracht zijn pc mee met router… ik heb zelf 1 pctje. Hij heeft Windows XP en ikzelf Windows ME. We hebben die twee machines aan elkaar geknoopt en ze zagen elkaar niet (hebben allebei een statisch IP), TOTDAT ik de gateway instelde met als adres het IP van de router… Alles goed en wel, dus ik ga weer naar het netwerkje met die kennis en probeer hetzelfde met de windows ME machine… nu willen de mac's mij niet meer zien. Dus ben ik weer terug bij af…..

    Iemand enig idee wat ik nog kan doen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.