Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Contact met andere pc faalt

Anoniem
peter55
3 antwoorden
  • Ik heb een vraag die al vaker is gesteld maar bij de antwoorden kan ik niet vinden wat ik zoek. Ik heb op een nieuwe pc onder in de huiskamer windows xp home opnieuw geinstalleerd. Van uit de twee andere pc boven kan ik de pc onder benaderen zowel gedeelde mappen als printen. Echter vanuit de pc onder in de huiskamer kan ik geen een pc op het netwerk vinden. Eenvoudige bestandsdeling staat aan op de betreffende pc. De pc boven heeft zonealarm maar deze geeft geen enkele melding of log bij een poging contact te leggen ook de firewall uit werkt het niet. Onder staat windows firewall aan met bestandsdeling en printerdeling. Omdat ik wel op de pc onder kan komen is het subnetwerk nummer goed. Ook zitten ze in het zelfde netwerk met de zelfde naam. Ook het ip adres is anders tevens ook de computernaam is anders bij beide pc's. De router werkt goed en reageert op alle ping opdrachten en commando's behalve een ping naar de pc onder dus ! Nu heb ik alle opties weggestreept die ik weet. Wat kan hiervan de oorzaak zijn ?
  • Ik heb hem nu zover dat pings naar elkaar werken en ze zien elkaar. Maar de pc onder geeft aan dat hij niet de rechten heeft om in de gedeelde bestanden te kunnen.
  • staan er mappen gedeeld? En zo ja, zijn die ook leesbaar? Of moet je er een wachtwoord voor gebruiken? Hebben de gebruikers ook alle rechten uberhaupt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.