Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wel verbinding met draadloos netwerk, geen internet

Anoniem
Anjo
5 antwoorden
 • ik zit hier in een huis met daarin 16 kamers. Ik ben de enige die internet heeft en deel dit door middel van een accespoint van U.S. Robotics. Zelf heb ik een pc en laptop. Op de pc heb ik alle instellingen gedaan voor het netwerk en toen gekeken op mijn laptop of alles goed was. Het bleek dat ik het netwerk kon vinden en op internet kan komen.

  Nu wil er 1 bij mij in huis ook op mijn netwerk komen om te kunnen internetten. Op het netwerk komen is ook geen probleem hij geeft gewoon aan dat hij verbinding heeft met mijn netwerk. Nu kan hij alleen het internet niet op. Ik heb alle instellingen op zijn laptop bekeken en die zien er goed uit. Alleen als ik dan verbinding wil maken met het internet dan roept hij om in te bellen.

  Weet iemand wat dit kan zijn? en dat ik er wel voor kan zorgen dat hij het internet op kan?

  alvast bedankt,

  roel de rooij
 • Volgens mij kun je in IE ergens instellen of je wilt inbellen of een LAN-verbinding wilt gebruiken (kijk eens bij Internetopties).
 • nee heb ik geprobeerd maar dat werkt niet. Hij moet dus egt op mijn draadloze netwerk komen. Ik heb internet-opties gedaan en ipconfig maar ik zie het echt niet meer. wat ik wel zie is dat zijn draadloze netwerk gebrugd staat hoe kan ik dat gebrugd weghalen?
 • het lijkt me dat plaatsing in een subforum over netwerken meer respons oplevert….
 • Wat staat er als gateway ingesteld. Geef op een comando regels eens ipconfig /all in en meld de resultaten eens terug. Hoe heb je het accesspoint geconfigureerd. Heeft die ook DHCP ingestled staan. ALs de router dat ook heeft dan moet die op de accespoint uitgeschakeld staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.