Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Onjuiste machtigingen en/of ruimtegebrek server?

Anoniem
Jumbo
1 antwoord
 • Hallo,
  Mijn beide onder Windows XP-HE SP2 werkende PC's zijn peer-to-peer verbonden en (niet continu) rechtstreeks via simpele telefoonlijn aangesloten op Internet. Beiden zijn zoveel mogelijk gelijk ingesteld zodat er direct van de een op de ander en zonodig andersom gewerkt kan worden.
  Sinds een poos kan ik alleen maar van nr. 1 naar 2 werken doch de toegang van 2 naar 1 wordt steeds geweigerd met de meldingen: "Mogelijk niet de juiste machtigingen" en als tweede: "Onvoldoende opslagruimte op de server".
  Beide PC's hebben dezelfde accounts met gelijke beheerdersrechten. Ook alle stations zijn gedeeld en dus vrij toegankelijk binnen het netwerk.
  De netwerkverbinding is in orde, pingen geeft geen problemen. De instellingen ervan zijn identiek.
  Het herstarten van beide computers zonder residente programma's geladen lost niets op. Het kan dus geen antivirus- of firewallprogramma zijn, dacht ik (NAV 2006/5 en ZoneAlarm Pro met eveneens exact dezelfde instellingen o.a. ‘Trusted Network).
  Het enige verschil, dat ik nog kan bedenken, is dat nr. 1 (hoofd-PC) met automatische updates werkt en opstart met Norton GoBack uit NSW 2006 BE. Ook draait het zoekprogramma ‘Copernicus' erop.
  't Heeft voorheen altijd goed gedraaid maar sinds wanneer precies dit niet meer gaat, weet ik niet zodat een link leggen lastig is.
  Weet iemand er meer van?'Ik zoek al dagen vergeefs…
  Alvast bedankt,
  Jumbo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.