Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Linksys WRT300N

Anoniem
kid jansen
10 antwoorden
 • Hallo,
  wie heeft ervaring met deze nieuwe router van Linksys?
  Volgens specs. zou deze zeer snel zijn.! Andere recensies op internet kraken hem af.
  Wat is waar en is het de moeite om deze aan te schaffen buiten de vrij hoge prijs?
  Draai nu met een Sweex 802.11g wireless router (54 mbps).
  Weinig problemen tot mu toe,
  bvd voor commentaar en evt. advies,
  Vic
 • Ben er ook wel naar benieuwd, heb hem op een webshop zien staan voor 130 euro met een theoretische wlan snelheid van 600 mb/s.
  Zit er in ieder geval over na te denken om hem aan te schaffen al is het om te kijken of dat de wireless dekking beter is dan bij de huidige generatie routers.
  het gaat om een nieuwe draadloze standaard n.l. draft 802.11.n, hij zou ook een groter bereik hebben dan de huidige 802.11.g standaard en veel minder dead spots hebben.
 • [b:bcc5566593]Ja ben zelf ook benieuwd. Las op andere forums o.a. dat deze linksys niet echt geeft wat er verteld wordt door linksys.
  Prijs bij dixons 169,99 euro!
  Ben benieuwd of anderen er al mee werken,
  Vic[/b:bcc5566593]
 • Bij computerland en routershop heb ik hem al goedkoper gevonden.
 • Hoi Vbouw, ik heb intussen een wrt300N router plus bijbehorende kaarten gehaald, deze halen, tegenover 54 Mb/s tot 300 Mb/s, dus wel een stuk sneller.
  Voor alleen internet vind ik het te duur omdat je met de snelle internetverbindingen ook met de huidige 54 Mb/s uit de voeten kan.
  Het wordt voor de 300 serie volgens mij pas interessant als je draadloos bestanden over je eigen netwerk wilt gaan pompen, dan vind ik voor deze toepassing 54Mb/s net te langzaam.
  Ik heb het zelf even geprobeerd met een bestand van ongeveer 20 MB, het verschil tussen de 54 Mb en de 300 Mb kon ik duidelijk merken.
  Groeten, Drupke.
 • Maar haalde je die 300Mpbs dan ook? Of in ieder geval een redelijk percentage daarvan, want je hebt natuurlijk altijd overlay.
  Met de overlay die dat draadloos netwerk heeft zou dat bestand in ieder geval in minder dan een seconde verstuurd moeten zijn, eigenlijk in rond de 0,6 seconde.

  Wat voor muren heb je, wat zijn de afstanden tussen de router en de netwerkkaarten en kan je vanaf de plaats van de pc de router ook zien, dus zodat het signaal tussen de pc en router geen obstakels heeft?
  Is één van de PC's een laptop, zo ja, zou je dan kunnen kijken hoe groot je bereik is en wat de snelheid is als je nog maar net bereik hebt.
 • Ik woon op een flat, en alles staat bij mij in de woonkamer.
  Wel de router helemaal achter in de keuken gezet, nog steeds goede ontvangst en prestaties, maar dat was met de WRT54G ook het geval (lagere dus betere softwareserie dan de 5.00).
  Vandaag ga ik naar mijn broer, daar levert de WRT54G minder prestaties dan bij mij, even kijken hoe de WRT300N daar presteert, kom ik nog op terug.
  Voor wat de doorvoersnelheden betreft, deze lagen op het netwerk beduidend hoger dan op de WRT54G, ik heb verder geen exakte tijden bijgehouden.
 • Gaat het overigens om vaste PC's, dus met pci kaart, of om laptops, dus pcmcia. Ik kan me namelijk heel goed voorstellen dat je met een vaste PC met die pci kaart een groot bereik hebt als je kijkt naar de grote van die ontvanger. Verder heeft die ontvanger nog kabels ook, dus dan kan je hem op een betere plaats neerzetten. De pcmcia versie is echter zoals alle pcmcia draadloos netwerkkaarten.
 • Ook de pcmcia kaart van linksys die ik heb heeft een betere ontvangst van (met name netwerken in de buurt) dan de oude sweex pcmcia kaart die ik had.
  Dat mag trouwens ook wel voor de prijs van de linksys pcmcia 300N kaart, deze is gewoon 5x zo duur als de 54 Mbps pcmcia kaart van sweex.

  Bij mij aan de overkant van de (drukke) verkeersweg zit er ook eentje (die ken ik toevallig omdat ik zijn wlan heb beveiligd), met de oude sweex kaart kon ik hem net zien, nu kan ik zelfs via alle linksys kaarten via zijn netwerk, gezien de ontvangst van gem. 85% met een goede verbinding internetten als ik wil.
 • Zonder wpa encryptie pomp ik 102MB in 40 seconden over, met WPA is dit aanzienelijk langer (meer dan 2 minuten).
  Nieuwste firmware erop gezet, hetzelfde euvel.
  Met een 54MB/s router ertussen duurt dezelfde overdracht bij mij meer dan 2 minuten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.