Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Aanleggen netwerk; noob vragen

Anoniem
Johnny321
4 antwoorden
 • Ik ga thuis een netwerk in elkaar meubelen; maar van netwerken weet ik nog nie echt hoopies; vandaar een paar vragen, die ik op internet niet echt beantwoord kreeg.
  Ik heb nu hier ADSL; maar met een router met een aansluiting; deze wou ik omruilen tot een router met 4 poorten. Dat moet nog wel lukken.
  Maar de geeft de router elke keer een ander of zelfde IP-adres?
  Kan ik mn bestanden delen met alle PC's zonder dat er een server aan te pas komt? oftwel net zoals met 2 PC's die verbonden zijn met een crosslink?
  Ik wil ook mn website op een eigen PC zetten; en zo linken met het wereldwijde web; ondersteunen alle routers dat; of moet ik een aangepaste hebben?
  Onderstaande tekening geeft aan hoe ik het graag zou willen hebben.
  [img:26a8f37f2d]http://htb.ath.cx/forum/netwerk.gif[/img:26a8f37f2d]
  Graag jullie reacties
 • *router omruilen is in meeste gevallen geen probleem. Let wel even op dat je de goede router neemt ( annex A, annex B, of een combi ( heeft de voorkeur))

  * Routers werken bij voorkeur met dhcp ( automatische adres uitgifte) dit is in het beheer ook het makkelijkst. Je kunt op de router de lease tijd ( tijd dat het uitgegeven adres geldig blijft voor de desbetreffende pc ) handmatig ingeven. Als je deze waarde zo hoog mogelijk opgeeft blijven je pc's in de praktijk altijd hetzelfde adres houden

  * je kunt je bestanden e.d. gewoon delen tussen de pc's. ( deze moeten natuurlijk wel aan staan dan ;-) ) Hou wel even rekening met voldoende rechten van de pc's onderling

  * website op een eigen pc draaien is een ander verhaal. In theorie is dit mogelijk, in de praktijk hangt er veel af van je eigen handigheid en een aantal andere factoren. De url van je website moe gelinkt zijn aan het ip adres van je adsl lijn. je router moet juist geconfigureerd zijn mbt poortgebruik en portforwarding moet goed zijn geconfigureerd naar je "webserver".

  Maar waarom wil je zonodig je eigen website gaan hosten, voor een paar euro's per maand heb je al prof hosting en heb je zelf geen sores aan je kop
 • Bedankt voor de antwoorden.
  Ik wil mn eigen site hosten omdat mn webspace nu al vol begint te raken; en in mn planning wil ik in de toekomst ook video's dr opzetten, en met geavanceerde uploadmogelijkheden.
  Daarom heb ik een onbeperkte ruimte nodig; die ik alleen zelf kan geven; zonder afhankelijk te zijn van een ander.
  Weet je anders nog een goede site met duidelijke uitleg over 'eigen site hosten'??
 • kijk maar ens op google met als zoekterm "eigen webserver"
  Heb je wel gedacht aan je upload snelheid?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.