Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Vraag over aanleg netwerk via devolo.

Anoniem
gerben
4 antwoorden
 • Ik zit met het volgende probleem. Ik heb op dit moment een PC met een speedtouch 546i modem met 4 ethernet poorten. Aan dit modem zit een ADSL aansluiting en een van de ethernetpoorten is gereserveerd voor de PC. Daarnaast heb ik 1 notebook. Aan de PC zit ook een printer vast. Beide computers heb een netwerkkaart en er draait Windows XP Home op. Nu heb ik 2 vragen.

  Allereerst wil ik graag weten of het mogelijk is om met 2 devolo netwerkstekkers een netwerk te creeren met de PC en de notebook. Ik kies bewust voor deze oplossing omdat ik geen kabels wil en leden van mijn familie kunnen niet goed tegen straling van wireless internet.

  Als 2de wil ik graag weten of ik in dit netwerk ook nog een printer kan stoppen. Het is de bedoeling dat ik kan printen vanaf de notebook zonder dat de PC aanstaat. Als dit niet kan wil ik dat ook graag weten.

  Als er nog vragen zijn met betrekking tot hetgeen hierboven beschreven staat, dan hoor ik dat graag. In ieder geval alvast bedankt voor de gene die mij willen helpen met dit probleem.
 • Voorzover ik weet, kun je met devolo gewoon een normale netwerkverbinding opzetten. Dus: router, utp-kabel-devolo-lichtnet-devolo-utp-computer.

  Maarruh, jullie doen dan dus ook niet aan mobiele telefoons (zelfde straling)?
 • Inderdaad we gebruiken ook zo min mogelijk een mobiel. Is lastig maar toch.

  Nog even voor de duidelijkheid. Zo is het netwerk dus opgebouwd.

  PC met printer -> ethernetkabel -> speedtouchmodem <- devolo stekker
  |
  stroomnet
  |
  notebook -> devolo stekker

  Als het zo klopt graag nog ff een reactie.

  En dan nog mijn 2de vraag moet de PC aanstaan om vanaf de noteboook te printen?
 • Als ik het goed begrijp is het dus

  PC+printer->netwerkkabel->speedtouch modem<-netwerkkabel<-devolostekker<->devolostekker<-notebook

  Alleen mijn 2de vraag over het printen is nog niet beantwoord.

  En ja dat met die straling is ook bij mobieltjes dus die gebruiken we ook zo min mogelijk, lastig maar is helaas niet anders.

  In ieder geval vast bedankt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord