Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

VPN aanleggen ?

Anoniem
oeroe
10 antwoorden
 • Geachte, wij zoeken hier een netwerk (drie artsen) aan te leggen met de volgende opzet = één netwerk op adres A waar een server dient te staan en er is een derde gebruiker op adres B : deze laatste dient dus via het internet contact te maken met de server op adres A. Goed, de gebruiker op adres B : wordt hierbij best gebruik gemaakt van een VPN om contact te maken op netwerk adres B ?
  Hartelijk dank bij voorbaat
  dr R Weekx
 • ligt eraan, wat wilt u doen. Files sharen, wat voor server is het? een SBS omgeving met Exchange? Eventueel zou u van de fasciliteiten gebruik kunnen maken binnen windows om een IPsec tunneltje op te zetten, maar goed dat is ook niet alles.
 • wel, gebruiker op adres B (= op afstand via internet) moet met zijn pc toegang hebben tot de database op de server op adres A; dus op het netwerk van twee pc's met een centrale server op adres A.
 • ligt eraan wat voor DB. maar wat het waarschijnlijk is, een applicatie die als DB bron de db op de centrale plek moet gebruiken
 • Waar jullie aan kunnen denken is een VPN verbinding opzetten. Ik heb dit momenteel met een verzekeringskantoor die ook telewerkers hebben. Wat ik opgezet heeft is het volgende. De applicatie draait standalone en de data wordt via VPN connectie naar binnen gehaald. Dit om volgende reden, dat als ik de gehele applicatie via VPN laat lopen het erg traag is.
  Anders moeten jullie eens denken over citrix

  suc6
 • Citrix zal wel geen oplossing zijn, veel te duur voor drie werkplekken…
 • dank voor jullie antwoorden ; ik denk dus aan VPN maar hoe zou die 'snel' kunne geconfigureerd worden ? ttz waarop moet je letten bij aanleg VPN opdat die verbinding snel verloopt ?
  dank bij voorbaat
 • een VPN verbinding is net zo snel als de langzaamste internet verbinding. Als je dus 3 vestigingen hebt met een 10 Mbit down en 1 Mbit up, dan zal je VPN nooit sneller worden dan die 1 Mbit.

  Het mooiste is natuurlijk om een vaste VPN tunnel te maken, maar daar is extra hardware voor nodig en is het beter om geen NAT te gebruiken over je internetverbinding.
 • [quote:bdc1089cab="regis"]dank voor jullie antwoorden ; ik denk dus aan VPN maar hoe zou die 'snel' kunne geconfigureerd worden ? ttz waarop moet je letten bij aanleg VPN opdat die verbinding snel verloopt ?
  dank bij voorbaat[/quote:bdc1089cab]

  typische fout als ik eerlijk mag zijn. Jullie zijn een bedrijf en lossen het nu op met een houtje toutje oplossing. Wellicht kostenbesparend maar koppijn bezorgend. Heb het idee dat dit beter bij een it partij kan worden opgelost waar u op uw wenken bediend wordt met een oplossing op maat. (werk zelf bij een IT bedrijf en zie het regelmatig terug bij verschillende nieuwe klanten). :wink:
 • Graag nu een ander vraagje, meer hardware matig : als ik een 'remote' client gebruik (dus die vanop afstand een op een server geinstalleerde applicatie wil hebben): zou u eerder een thin of een thick client aanraden ? mij interesseert die vraag meer met betrekking tot snelheidswinst : is deze groter met een thin client ?
  dank
  reg

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.