Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

FTP server werkt alleen lokaal

Anoniem
200286005
2 antwoorden
 • Beste mense,

  Thuis heb ik een pctje staan met XP en Serv-u ftp server erop. De windows firewall staat uit en in de Livebox router heb ik de poorten 20 en 21 open gezet. Vanaf een andere en dezelfde pc in het netwerk kan ik gewoon inloggen en de bestanden zien en downloaden en wijzigen. Probeer ik op de ftp te komen vanaf een pc op internet dan typ ik mn ip in, komt de melding dat ik mn gebruiksnaam en ww moet invullen. Als ik dit gedaan heb komt de volgende melding in beeld:

  [i:f3879acfc9]"Er is een fout opgetreden met het openen vandie map op de FTP-server. Zorg ervoor dat u toegang tot die map hebt.

  Details: Er heeft een time-out van de bewerking plaatsgevonden"[/i:f3879acfc9]

  Als ik dan via RDP in serv-u kijk, zie ik dat ikzelf wel ingelogt ben, bij het icoontje staan dan Zzz (wel ingelogt maar momenteel niet actief)
  De partitie waar de ftp-mappen op staan is ook gewoon gedeeld in het lokale netwerk.
  Als ik op verschillende sites een poort scan doe, staat poort 21 wel open en poort 20 dicht (terwijl ik die op de Livebox wel open gezet heb).

  Voor de duidelijkheid heb ik nog even een paar screens van de Foutmelding en Livebox instelling gemaakt.

  http://home.wanadoo.nl/sgdillon/ftpfout/ftpfout.JPG
  http://home.wanadoo.nl/sgdillon/ftpfout/ftplokaal.JPG
  ftp://home.wanadoo.nl/ftpfout/Livebox_config.JPG

  Weten jullie wat de oplossing hiervoor is of waar het aan kan liggen?
  Bedankt alvast!
 • Waarschijnlijk heeft dit ermee te maken dat passive ftp gebruikt wordt. Als je Internet Explorer gebruikt als FTP-client is dit standaard geactiveerd. Je kan het uitzetten onder het tabblad geavanceerd bij de Internet opties. Als je een andere client gebruikt zit deze optie wellicht ook ergens verborgen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.