Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

PRoblemen met VPN

Anoniem
gerben3
2 antwoorden
  • Wij werken met een Windows 2003 server en Terminal server oplossing. Voor onze mobiele werkplek hebben wij een vaste PC op een bunkerboot met daarin een Vodafone UMTS/GPRS kaart. Wij opereren in het grensgebied van de Rijn.

    Het volgende probleem doet zich voor. De mobiele werkplek maakt met de UMTS kaart verbinding met het Internet. Als die verbinding tot stant is gebracht wordt er een VPN verbinding opgezet naar onze Nortel Conectivity 1010 VPN. Daarna wordt de administratieve software op de terminal server opgestart.

    De UMTS verbinding heeft onvoldoende dekking en valt altijd terug naar GPRS. Gedurende de dag blijft deze GPRS verbinding wel bestaan alleen valt de VPN verbinding daarover vaak weg. Gevolg is dat de verbinding elke keer opnieuw opgezet moet worden. Wat kan de oorzaak zijn van het wegvallen van de VPN verbinding.
  • wellicht wordt de vpn onderbroken bij het overschakelen.. UMTS zal toch wel anders werken dan GPRS, anders is er geen onderscheid. Weet alleen niet hoe die pakketschakeling werkt… daar zou ik het eerder in zoeken.

    vpn verbinding blijken vrij instabiel als t om netwerk changes gaat. Begrijp ook wel waarom die tunnel niet op blijft als we opeens via een ander protocol gaan werken. Kun je hem beter niet op GPRS laten staan als die dekking wel blijft bestaan. (natuurlijk slomer, maar stabiel lijkt me beter)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.